Forumet - Arg tjej

Arg tjej

3259 0 6
jag är en väldigt framåt tjej, glad och är precis helt vanlig tonåring. Men jag anser själv att jag har ett problem. Jag blir arg för minsta lilla, det kan vara att någon gör en sak jag tycker är bara är allmänt störande så får jag liksom tankar i huvudet att göra si och så med den. Alltså det är svårt att förklara. 
Tex idag var jag med en kompis, han höll på med ett papper som jag störde mig på så otroligt mycket, försökte bara skita i det men sen tog jag pappret och klämde typ allt jag hade på handen och sa typ " vad fan är ditt problem" Kan vara samma sak om jag umgås med några och dom är för klängiga vill jag seriöst dra bort dom från mig.Jag mår dåligt för att jag är så här, och ingen förstår. Jag gillar inte den jag är pga det här.
Brukar höra " du är den aggressivaste jag träffat i din ålder " och " jag tror du har aggretionsproblem"
Snälla hjälp

Kommentarer (4)

  1. Du kan ju ha någon form av ADHD eller ADD. Har du pratat med någon om det? Det finns jättemycket hjälp att få om man får diagnosen. Du har ju kommit ett steg i rätt riktning bara genom att inse att dina aggressioner är ett problem. Att ha en sådan diagnos är absolut inget konstigt på något sätt. Finns jättemånga som har det. Gå till skolsyrran eller liknande och berätta om dina problem så kan man påbörja en utredning. :) Hoppas det blir bättre!

  2. Har väl liknande problem. Förutom att jag inte är så mycket framåt längre

  3. Törnrosa - Har inte pratat med någon om det, mamma förstår inte heller eller hur det är. Kanske borde prata med skolsyster, det var ett bra altenetiv! Tack så mycket för hjälpen!

  4. Eller så är hon bara tonåring med lite humörbomber som exploderar ibland :>

Senast ändrad 6 Oct 2013, 21:29 av Xisco
Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

haha öh, steroider och adhd? tycker folk kan chilla lite.

att man är lättirriterad och kan bli aggressiv är vanligare än man tror, speciellt i tonåren. det kan bero på saker som depression och ångest, men även stress över plugg, vänskaps- eller familjerelationer.

när du märker att irritationen börjar växa lite så försök byta samtalsämne, position eller plats. kanske säga åt din kompis att sluta prassla eller vad det nu kan vara. klassiska är väl "ta tre djupa andetag", eller tio om du skulle behöva det heh. 

Du bör söka på hjälmedel på nätet, ifall du kan engelska så kommer det att hjälpa otroligt mycket. Det finns en massa tips på hur du kan hantera sådana irritationer och "short fuse". ;) Har samma irritationer när det är i skolan men jag kan hantera dem, händer oftast ifall jag är på dåligt humör eller inte fåt tillräckligt med sömn. Det finns även religiösa hjälmedel som rikar sig mot just detta problem och hur du kan bemästra den, hella saken kallas för "character refinement" och har allt från lathet till din själsfrände, dessa saker är inte alltid riktade mot gud utan kan även hjälpa dig vardagligen ifall du är en atheist. 

Spana också in:

Hej, jag är en kille på 16 år, jag kan nog förstå hur du känner, jag blir också arg och irriterad lätt på saker och ting. Min mamma har märkt att jag ofta är väldigt arg och frågar ifall vi ska gå till någon och prata om det, jag blir då också väldigt arg och väser "nej jag vill inte  prata" egentligen vill jag prata om det med någon! Men jag vet inte varför jag är arg.. om du vill prata med mig så ställer jag gärna upp! Känner att jag behöver någon i min ålder som jag kan lita på men ändå inte känner om du förstår? Kramar johan