Forumet - Argument mot Mc Donalds

Argument mot Mc Donalds

5668 0 109
Hej!

Har någon några argument för att inte äta på Mc Donalds? Jag tänker först och främst inte på djuren eftersom jag själv inte är vegan/vegetarian. Utan själva "företaget". Jag har försökt lära mig men vore kul med att höra era åsikter. Har ju hört att det är ett multinationellt företag och att det är dåligt men har inte riktigt fattat varför.[blush]

Jag äter själv inte på donken, men främst av andra orsaker. Vore dock skönt att lägga på lite på sin lista om orsaker till min bojkott[y]

Spana också in:

Om man bortser från alla etiska skäl att inte äta där, finns något skäl ATT äta där?
Jag menar, poängen med snabbmat är att det ska vara billigt och gå fort, samt vara hyffsat gott men utan att hålla någon högre kvalité. Av dessa saker är det bara sista punkten (kass kvalité) som donken uppfyller.

Du får inte en ordentlig lunch där för under 55 spänn, för vilket pris du kan ta en lunchbuffé på massa ställen - eller ännu hellre köpa dig en Kungsportsfalafel på Sunset, om du bor i Göteborg. Och köper du en lunch för 55 spänn är det inte något som håller dig mätt länge direkt, är inte som att det är ett överflöd av mat.

Och maten är tråkig och halväcklig.
Om man beställer nån mat som brukar finnas framme är den nästan alltid äckligt genomljummen snarare än att det som ska vara varmt är varmt och det som ska vara kallt är kallt - varm saltgurka är INTE smaskigt.

Beställer du något de inte har liggande där (vilket t.ex. alla vegetarianer måste göra, eller alla med en allergi osv) så kan det ta tio minuter innan du får maten. Tio minuter för snabbmat? Nej tack - för att återgå till falafelexemplet är de alltid färska och har rätt temperatur, och tar runt 2 minuter. Går du till vilken korvmoj som helst kan du få en hel special med gurksallad för mindre pris och mer mättnad - t.om. en vegetarisk sådan utan att behöva pröjsa 40 spänn för en ynkligt liten bönbiff mellan ljumna, fuktskadade bröd.

Så liksom, oavsett om man bryr sig om etiska skäl och så vidare, så finns det ju inget egentligt skäl att äta där från första början. Det är skräpmat, inte snabbmat.

honolulu:

billig


Hur är den billig? Den är dyr per mättnadskänsla, lika dyr som vanliga lunchrestauranger (inte de billigaste lunchrestaurangerna då utan mer i "mitten").
Det finns många argument emot att äta på denna kjeda.

1) Den dödar mångfalden. De har tiotusentals restauranger. De är likadana allihop. I alla länder så serverar de samma mat. Det betyder att det kraftigt minskar mångfalden av snabbmat. Jag skulle tycka att det var roligt om det fanns 20 000 olika restauranger istället som serverade massor med olika slags mat.

Cheferna finns långt borta. De som styr donken är en liten krets i USA. De har ingen insyn i hur situationen ser ut i resten av världen. Det är lätt att göra stora beslut om man sitter och leker med siffror i ett kontor i New York. Dessa beslut kan ha enorma konsekvenser på andra sidan jorden. Det är bättre om människor som bodde där fattade dem besluten. Chefer ska vara nära de anställda, inte tusentals mil bort.

Deras mat ser fräsch ut efter 10 år. Dvs den ruttnar inte. Riktig mat ruttnar. Macdonalds serverar en häxbryggd av kemikalier.