Forumet - Argument till p-piller

Argument till p-piller

7044 0 62
Alla idag vet att det finns en ökad risk för blodpropp, stroke, hjärtinfarkt etc med p-piller!

Jag kan inte förstå att man väljer att använda detta när man vet om detta! Skulle det vara värt det när det tex finns minipiller som inte alls ökar risken för detta?.

Vet om att man kan få oregelbundna blödningar med minipiller men de flesta verkar inte ha några blödningar alls, är det inte bättre att ialf prova detta och se hur man reagerar?!

Jag tog själv p-piller under ca 2år men oroade mig ständigt över vetskapen om att något kunda hända. Barnmorskorna på UM sa hela tiden att risken är låg medmera men den finns ju där trots allt. Jag valde detta eftersom det var så vanligt och eftersom barnmorskorna i stort sett inte erbjöd något annat.

Men sedan bestämde jag mig för att ta tag i det och vara bestämd över att jag inte ville ta detta, utan be om minipiller och då äntligen förstod dom detta!.

Så vad är nu era argument för att ta p-piller trots blodproppsrisken? [crazy]
Mini-piller måste tas vid en speciell tidpunkt varje dag. Tar man på morgonen kan man inte ha sovmorgon och tar man på kvällen kan man inte vara ute med kompisar.

Skulle det bli något fel och man blir med barn vet man inte om det, för man har ingen mens som det är redan.

P-piller är säkrare.

P-piller kräver inget läkaringrepp som t.ex p-stav eller spiral.

De är väldigt säkra.

Spana också in:

fruitpunch:

Men för att ett läkemedel skall släppas på marknaden så genomgår det rigorösa tester och prover, så chanserna att det händer är så gott som obefintliga.


Fast finns faktiskt en rad fall där det har skett och man kan faktiskt bli ett av dom [crazy]

SUKOF:

Hur bra kan det vara att inte blöda alls då? VA?


Det handlar ju bara om att man inte får ägglossning [crazy] Jag har ingen aning om det är bra eller inte..

Knothole:

Mini-piller måste tas vid en speciell tidpunkt varje dag.


Nej inte cerazette, det e samma som med p-piller, 12 timmar kan det gå. Varför skulle man inte kunna ta det när man ska ut med kompisar? Är väl bara att gå in på toaletten och ta ett eller va öppen med det :) inga problem. P-piller ska ju helst också tas vid samma tidpunkt.

Knothole:

Skulle det bli något fel och man blir med barn vet man inte om det, för man har ingen mens som det är redan.


Det är typ 1-2 % risk att man blir med barn :P.

Knothole:

P-piller är säkrare.


Fel igen, cerazette är lika säker som vanliga p-piller!

Knothole:

P-piller kräver inget läkaringrepp som t.ex p-stav eller spiral.

De är väldigt säkra.


Gör inte minipiller heller och som sagt är cerazette lika säkra :) Det är ett nytt mini/p-piller. Minipiller är det eftersom det bara innehåller ett hormon, p-piller eftersom det kan gå lika lång tid mellan då man tar dom och för att det är lika säkert.

Lajnowh:

större risk att råka ut för något av de där då du är gravid.


Jo men tänk om du plötsligt får högt blodtryck så kanske du inte går på kontroll hos um så pang slår det till [crazy]. Jag kände mig ialf extremt osäker med mina även om jag inte hade högt blodtryck eller så. Finns faktiskt en del fall där flickor fått blodpropp utav p-piller användning utan att ha något sådant i släkten.
SUKOF:

Det säger väl sig självt? Det som ska ut kommer inte ut.


Du tror väl ändå inte att mensen bara samlas och samlas och inte får komma ut?!. Det som händer är ju bara att ett ägg inte lossnar varje månad utan stannar kvar. Ägglossningen "vilar" kan man säga.. Det är ju precis som när man är gravid, då får man inte heller någon ägglossning. Inget farligt med det!
Blivande_japan:

hade varit himmelriket!


Ja visst låter det underbart?.. Därför kan jag inte förstå varför tjejer går direkt på p-piller innan de testat minipillret cerazette. Jag har tagit detta i 3 dagar nu! Så jag får väl vänta i minst 3 månader innan jag vet om jag är en av de lyckligt lottade :)! Men rekommenderar det.
blondieyou:

Du tror väl ändå inte att mensen bara samlas och samlas och inte får komma ut?!.


[rolleyes]

blondieyou:

som händer är ju bara att ett ägg inte lossnar varje månad utan stannar kvar.


Tycker inte det låter särskilt hälsosamt, nej.

Blivande_japan:

hade varit himmelriket!


Men inte hälsosamt.
Imoon:

Så killar kan få blodproppar och liknande, det spelar ingen roll? ÖH.


Tycker bara att det är sjukt orättvist att det är vi tjejer som ska ansvara för detta!. Vi ska ha mens, va gravida, föda barn, använda preventivmedel. Förstår bara inte när killarna ska få ta något ansvar?!