Forumet - Arktis smälter

Arktis smälter

1728 0 16

Spana också in:

Dom fattiga kommer drabbas hårdast då om Vattennivån höjs . Det är en naturligt att polernas is smälter som påverkar havs nivån . Nej det behöver inte gå flera tusen år ,det kan gå så fort som 100-500 år så kan all is vara borta om temperaturen stiger tillräckligt mkt i världshaven  :) 

Jag hatar hur alla får hets av att isarna smälts. Kollar man bak i historien och är källkritisk i det man läser bortsett från dom stora överdrivna nyhetsrubrikerna i tidningen så har dessa isar smälts för att sedan lägga på sig mer is. Det är naturligt, jorden har genomgått dessa förändringar flera gånger. För några tusen år sedan så hade isarna smälts så mycket att havsnivån hade höjts till ca 8m över marken, alltså betydligt mycket mer än vad det är idag och vad det förväntas att stiga. Jag försöker vara mer miljövänlig av mig men jag oroas inte direkt av att jag kommer att dö från detta. Klart vi behöver se över med vad vi gör av oss men ni förstår generellt vart jag vill komma till. 

Har källa (naturdokumentär från SVT m.fl) att backa upp med.


sicilianmind: Jag hatar hur alla får hets av att isarna smälts. Kollar man bak i historien och är källkritisk i det man läser bortsett från dom stora överdrivna nyhetsrubrikerna i tidningen så har dessa isar smälts för att sedan lägga på sig mer is. Det är naturligt, jorden har genomgått dessa förändringar flera gånger. För några tusen år sedan så hade isarna smälts så mycket att havsnivån hade höjts till ca 8m över marken, alltså betydligt mycket mer än vad det är idag och vad det förväntas att stiga. Jag försöker vara mer miljövänlig av mig men jag oroas inte direkt av att jag kommer att dö från detta. Klart vi behöver se över med vad vi gör av oss men ni förstår generellt vart jag vill komma till. 

Har källa (naturdokumentär från SVT m.fl) att backa upp med.

JA men korkade politiker och forskare anser det är mankind som är direkta orsaken till det smälter som Media ofta skriver . Människan hjälper naturen så processen accelererar fortare än det narturliga det är sanningen !