Forumet - Art of the Streets 2011

Art of the Streets 2011

4651 0 31
Här fanns programmet: http://movement.riksteatern.se/

Klara konstnärer är: Mad C (Tyskland), känd för sina enorma muralmålningar, världsstjärnan Ikaroz (Sverige) och ständigt högaktuella Blue från Göteborg. Det blir också visning av graffitifilmen ”Wholetrain” som prisats vid Berlins internationella filmfestival, filmens regissör Florian Gaag besöker konventet.

Mad C är hur bra som helst. Spana in hennes verk här: http://madc.tv/

Spana också in:

ClintEastwood:

Nu har all reklam för eventet stoppats av stockholms stad. Vilket är tråkigt, men jag hoppas ändå att det blir bra drag på eventet..ser fram emot att själv få måla lite [cool]


Det är helt sjukt. Stockholms Stad är den enda huvudstaden som fortfarande har nolltolerans mot graffiti. Helsingfors har till exempel infört lagliga väggar och har på så sätt minskat det olagliga klottrandet.

Det är dessutom sånt hyckleri att Stockholm motarbetar ett sådant här event för konstintresserade ungdomar samtidigt som de själva lyfter fram Art of the Streets på sin officiella hemsida:
http://www.visitstockholm.com/sv/Gora/Evenemang/art-of-the-streets/15689

Innan lyfte de dessutom fram gatukonst som en turistattraktion, men nu verkar de ha tagit bort det.
Jajamän! Kör 25-26 augusti i år: http://movement.riksteatern.se/artofthestreets

Med riktigt stora målare:

POSE (US)
Som en av Chicagos största och internationellt mest erkända graffitikonstnärer började Pose sin konstnärliga bana under Chicago-graffitins gyllene era. Nu 20 år senare är han fortfarande lika aktuell med graffiti och gatukonst vid sidan om kommersiella projekt och komplex konst. Hans verk har synts i mängder av magasin, böcker och filmer.

BATES (DK)
Danske målaren Bates är en internationellt erkänd graffitikonstnär som varit aktiv ända sedan 1984 och har nått legendstatus inom graffitiscenen. Hans verk finns att beskåda över hela världen och han förekommer flitigt i böcker om graffiti. Förutom att måla på väggar och duk har han även gjort design åt en mängd olika företag.

MSCR (S)
MSCR är utbildad konstnär och har sedan år 2000 organiserar graffitiworkshops för olika åldersgrupper. Hon har målat graffiti sedan mitten av 90-talet och är verksam både i Sverige och internationellt. Stilen är präglad av den nordiska graffititraditionen och hennes målningar är oftast enkla och spontana.

GOUGE (S)
Gouge från Stockholm har målat graffiti sedan tidigt 90-tal och koncentrerar sig idag mestadels på stora färgmålningar med mycket figurer. Han inspireras bland annat av science fiction och hans figurer tillhör det svenska toppskiktet. Gouge har deltagit i internationella utställningar, gjort offentlig utsmyckning och är en rutinerad workshopledare.

K65 (SF)
Den finska prisbelönta gatukonstgruppen K65 har fått stor uppmärksamhet i media de senaste åren. En av anledningarna till det är att kravet för att vara med i gruppen är att man är över 65 år gammal. De här pensionärerna visar kanske tydligare än några andra att graffiti är en konstform för alla.

KARMA (S)
Konstnären Jenny Palén från Stockhom har en magisterexamen från Kungliga Konsthögskolan och jobbar förutom med graffiti även med videokonst, installationer, musikvideor och skulpturer. Hon har fått i uppdrag att utsmycka flera offentliga platser och driver i Stockholm även galleriet Bastard.

SEKSIE (S)
Som den konstnärliga halvan av den uppmärksammade studion Salong Betong är Bleckan kanske mest känd som tatuerare, men på Art of the Streets 2012 återupptar han sitt gamla graffiti-alias Seksie och visar att han har kvar sina färdigheter från förr.