Forumet - Åsa Romson säger att 9/11-2001 var en olycka!

Åsa Romson säger att 9/11-2001 var en olycka!

3087 0 30
Nu har hon väl gott lite väl långt denna gången, men vad ska man säga, jag är inte förvånad.

Vad säger ni? Har hon gått förlångt denna gången?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22659204.ab

Åsa Romson får återigen hård kritik för sitt ordval. I SVT:s ”Gomorron Sverige” kallade hon terrordåden i USA för ”11 september-olyckorna”.
– Självklart är attackerna mot New York 11 september 2001 en av de största terrorhandlingarna i modern tid, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Spana också in:


Smilen: Har hon gått förlångt denna gången?
Hon gick för långt för länge sedan.

S3ON: Det var nog bara en felsägning, alla gör misstag.. Vi är bara människor, jösses.. Slappna av för fan.
Vi pratar om människan som tyckte att det värsta med terrorattackerna i Paris var att klimatmötet skulle kunna påverkas, som tror att Auschwitz ligger i medelhavet, som säger sig vurma för miljön, men samtidigt målar båten med förbjuden giftfärg, som hetsar mot vita heterosexuella män i sitt Almedalen-tal etc etc. Det största misstaget var att hon kom in i regeringen från första början.

S3ON: det gör alla, alla blir ej uppmärksammade för det. Offentlig roll eller ej, jag bryr mig inte.
Finns ingen politiker som har skämt ut Sverige lika mycket som Romson har det senaste året. Och om du inte bryr dig så borde du kanske inte ha rösträtt heller.
har sett klippet där hon sa det, och jag kan lätt köpa att hon bara sa det av misstag.. Det var liksom bara nåt i förbifarten hon sa. Hon är ju så korkad så hon är ju den om någon som inte märker när hon sagt något efterblivet. 

(trodde aldrig jag skulle försvara Åsa Romson)

Men ja, vilken vettig människa somhelst hade ju insett vad hon sagt och rättat sig själv. Men nu är det ju Romson vi pratar om, den minst lämpade personen för sitt jobb någonsin.

Ruttenfisk:
Så länge det är ett genuint fel så tycker jag inte att man bör haka upp sig på det
Fast det handlade inte om bara ett enkelt fel. Hade det varit det hade hon bett om ursäkt direkt efteråt, men det gjorde hon inte utan försökte istället bortförklara sig genom att hävda att hon syftade på det som de "stackars" muslimerna fick utstå efteråt. Som om det skulle stå i någon som helst proportion till vad alla offren för 9/11 och deras anhöriga fick utstå.

InABox:
Ja.
Det tror jag inte du hade. Tror snarare det hade låtit ungefär såhär från dig. "SD visar åter igen upp sitt bruna förflutna genom att förringa offren för det nazistiska och högerextrema våldet"

seasaw: tkr folk är orimligt orättvisa med att döma ut henne så snabbt
Verkligen inte. Hon har fått alldeles för många chanser. Detta är inte första gången hon gör bort sig både nationellt och internationellt. Kom ihåg att hennes första reaktion efter terrordåden i Paris var oron inför att klimattoppmötet ev skulle ställas in. Hon har inte i politiken att göra och än mindre i regeringen.