Forumet - Asap Rocky i häktet.

Asap Rocky i häktet.

3380 1 34

vincebruh: har denna mannen försökt knivskura sin fru eller är det jag som läst fel. förstår inte vem målsäganden menas :P
Målsägande = brottsoffret dvs den som blivit utsatt för brottet alltså blivit misshandlad eller liknande. Rent juridiskt säger man att det är målsägande som är den som SÖKER STÄMNING. Målsägande kan även vara kärande.

Den brottsmisstänkte = den som misstänks ha utfört brottet alltså utfört misshandeln eller liknande. Rent juridiskt säger man att det är den brottsmisstänkte som är den mot vilken STÄMNING SÖKS. Den brottsmisstänkte kallas även ofta för den svarande parten.

Super Macho: Personligen tror jag nog mer på att Rocky är oskyldig än att afghanen Mustafa Jafari är det. Åtminstone om man får tolka nedanstående inlägg "Pettersson Blogg: Afghanen i Asap Rocky-fallet – media mörkar kriminell bakgrund"
Super Macho: Mr. Rocky blev utsatt för en brottsdömd afghan som redan innan det inträffade blivit dömd för åtskilliga grova brott.
Rakim Athelaston Mayers aka Asap Rocky, har också blivit dömd flera gånger för grova brott, exempel misshandel och droghandel. Som 16- åring dömdes han till fängelse för knarkhandel.


Varför tar du upp saker som inte har något med detta fall att göra?

Spana också in:


Super Macho: Rocky blev utsatt för en brottsdömd afghan som redan innan det inträffade blivit dömd för åtskilliga grova brott.
Vilket inte är relevant. Om du blir utsatt för ett brott så är det inte relevant om du begått brott förr eller inte. Bara för att du begått brott i ditt förflutna kan du fortfarande bli utsatt för brott och räknas som ett offer.

Super Macho: Naturligtvis är hans brottsliga historik av avgörande betydelse både för tråden som sådan liksom för Sthlms Tingsrätt.
Nej, det är det absolut inte. Det kanske kan hjälpa till att avgöra vem som är skyldig, dock beror det helt på andra bevis. Och med tanke på rockys egna uttalande, sms och filmbevis så talar mycket för att Rocky misshandlat målsägande. Det är inte av avgörande betydelse för att en person ska inte per automatik dömas i ett fall för att hen dömts i något annat fall tidigare om det straffet är avtjänat. Du verkar dock som sagt vilja att man ska dömas efter sitt förflutna. 
Super Macho:  Antar att författaren syftar nog mest på att inte en knyst hörts i media om att den världsberömda rapartisten har blivit utsatt för en grov våldsbrottsling med afghanskt ursprung, nuvarande boende i Sverige.
Läs första stycket.

Sist men inte minst syftade jag på att du istället för att på ett snyggt sätt saxa in målsägandes tidigare brott tog du med icke-relevant info som person- och samordningsnummer och polisens bilder. 


Hjärta
Ice: Trump vart anklagad för saker, han försöker nog vinna poäng på detta.
Han var väl i blåsväder bara för någon vecka sedan då han ansåg att vissa amerikanska svarta politiker skulle återvända till de länder de kom ifrån. Mycket glad

Ice: Valet närmar sig i USA, då vanligt Sverige hamnar i "skottlinjen".
Lite märkligt bara att han hoppar på Sverige då Sverige knappast är ett av de länder som sticker ut och kritiserar varken USA eller Trump nämnvärt mycket. Trump har väl betydligt större kritiker i både Tyskland, Frankrike och UK som dessutom har betydligt större makt än vad vår lille fjantige Steffe har. Skadeglädje
Sista rättegångsdagen var igår fredag 2 aug och Rocky försattes på fri fot. Av detta kan man tolka en kommande dom, som kommer inom 2 veckor, att antingen blir han dömd till 1 månads fängelse men eftersom han redan suttit häktad 1 månad så har han redan suttit av sitt straff.
Alt är att han blir frikänd och då lär staten, dvs vi skattebetalare, få betala åtskilliga miljoner i skadestånd för bl a förlorad arbetsinkomst.  Tumme ned

Vi får hoppas på det förstnämnda!

Hade jag varit åklagare, nämndeman OCH domare så hade jag istället dömt Mustafa Jafari till ett långvarigt fängelsestraff och livstids utvisning. Skadeglädje