Forumet - asbergers syndrom och adhd vad ska man göra..

asbergers syndrom och adhd vad ska man göra..

3705 0 22
fan mår skitdåligt jag har asberger och adhd o bor på behandlingshem.
jaghar gjort självmords försök flera gånger har även skurit mig och tatuerat mig med nålar.(röker också) tar en jävla massa medicin och äter nästan inget längre.. desutom sover jag alldrig har inte soovit på flera dygn typ 4.. dygn
vad ska man göra äre fler som har samma problem svara då.. jag vet inte om jag pallar leva med adhd och asberger i hela mitt liv.. snälla svara

Spana också in:

Kreep,

Ha i minnet att både Asperger och ADHD går att lära sig leva med.
Sen tycker jag även du skall ha i åtanke att man kan hitta autistiska drag hos varenda människa om man går in för att leta. I ditt fall har dom hittat det som krävs för att ställa diagnosen.

Jag vet inte hur det är med ADHD, kan kolla detta med en kollega men vad gäller Asperger så kan den i framtiden bli avdiagnosticerade av en legitimerad läkare så ditt jobb nu tycker jag ska vara att lära dig leva med det för då lär du dig också handskas med dina problem och en hel del kan upphöra existera varpå du även med lite tur kan bli av med "stämpeln" asperger.

Personer som uppgetts ha adhd/add är bland annat Cher, Tom Cruise, Whoopi Goldberg, Robin Williams, Sylvester Stallone med mera..

Detta är självklart dock spekulationer så keep in mind att det inte finns påtaglig fakta som bevisar detta(!)

Det jag ville visa och jag vill att du ska tänka på är att DU inte är ensam!
kreep:

vad ska man göra äre fler som har samma problem svara då.. jag vet inte om jag pallar leva med adhd och asberger i hela mitt liv.. snälla svara


Man måste lära sig att leva med sitt handikapp. Om man gör det är det roligt att ha det. Jag tycker inte att du ska må dåligt av att ha det. Du ska istället vara glad över att du har det.
Du skulle bara veta hur det är att leva med ADHD/ADD när man ska försöka studera. ADHD/ADD är ju great annars om man lever ett vanligt liv.

kreep:

fan mår skitdåligt jag har asberger och adhd


Varför mår du dåligt av asberger och adhd? Ska du klaga så borde du komma med vilka svårigheter det är som gör att du mår dåligt. Annars får man uppfattningen av att du mår dåligt bara för att du har blivit diagnostiserad att ha något utan att veta vad det är för något.

Dhagor:

ADHD kan man iaf medicinera.


Problemet är bara att det är brutala kötider för att ens få diagnosen. Inte minst så är det väl en väldans massa tester som måste genomföras innan de vågar skriva ut droger till en.

Bajen Hardcore:

Tveksamt va? Han har ju asperger och adhd, inget man blir av med.


Chokladhesten menade nog att TS skulle sluta med att skära sig, försöka ta självmord och faktiskt sova.
Det finns en hel del som klarar av att leva med det, sen beror det ju på hur stark diagnos man har också... Jag hade en kompis som hade tourette, asperger och add. Han klarade sig och levde ett någorlunda hyfsat liv. Det beror nog mycket på vad man gör det till. Du kanske kan få någon hjälp med sömnproblemen? Det behöver inte vara medicin, för vissa fungerar naturläkemedel minst lika bra... Gör det bästa av situation bara och var försiktig om dig! [smile]
kreep:

det är inte så jävla lätt.. typ om du hade aids och rabies då kan du ju inte bara ta bort dom ju eller..


Min bror har asperger. Så jag vet en del om detta, så du inte totalt dissar vad jag säger.

Någon som bryr sig om dig, till exempel en familjemedlem eller bra vän. Du måste ha en sådan person som kan hjälpa dig ur allt detta med att må dåligt, och eftersom du har asperger kanske hjälpa dig med saker som kan verka förvirrande för icke-"normies".

Det går absolut att ha ett normalt liv, med normalt jobb, normalt hus etc. fast du har Asperger. Men du måste börja jobba med att du mår dåligt först.

Normies (neurologiskt sett normala människor) vet jag är sjukt förvirrande ibland, till exempel säger en sak och gör en annan. Eller inte säger något och förväntar sig att alla ska förstå ändå. Det är egentligen helt idiotiskt? Men du kan träna upp förmågan att "genomskåda" normies. Jag vet inte hur stark asperger du har, men min bror (som jag utgår ifrån i hela texten) har blivit väldigt bra på att förstå normies. Dom flesta han träffar märker inte ens att det är något speciellt med han. [y]

All I'm saying is:
Om du tar tag i det så har du en bra chans att spöa skiten ur dina diagnoser.
kreep:

jag vet inte om jag pallar leva med adhd och asberger i hela mitt liv.. snälla svara


ADHD och Asperger är inget som går över, det vet du säkert, men det är lika viktigt att veta att det är något man kan lära sig att leva med. Du kommer att hitta strategier för att klara av olika svårigheter i livet.

Det jag tänker på när jag läser ditt inlägg är att ADHD och AS är det som gör dig ledsen, det som är illa är att du mår så dåligt att du vill skada dig själv.

Finns det någon i din närhet som du litar på och kan prata med?