Forumet - Aschbergs jakt på oliktänkande.

Aschbergs jakt på oliktänkande.

3842 2 257

Allt fler i Sverige blir kritiska mot den integrationspolitik som vi har och vänstern är i paniktillstånd. Har du kritiserat Sveriges integrationspolitik på Internet? Watch the fuck out! Aschberg kommer hem till dig! Som vi alla vet så finns det nu ett åsiktsregister över alla som har något att säga om hur invandringen ser ut. Och det är folk från det registret som Aschberg är ute efter. 

aschberg.jpg

Spana också in:

Man får säga vad man vill, man får yttra vad man tycker så länge man säger och tycker rätt saker. Man kan rösta hemligt i valen, just för att skydda demokratin; för att människor ska våga säga ifrån när de tycker att något är fel, men man kan inte yttra sina åsikter genom andra kanaler och stå under samma skydd. Det blir i praktiken att röka ut de röster som säger annat än vad folk tål att höra. 

De som tycker annorlunda och står utanför normerna för vad som är ok att tycka, är extra politiskt utsatta. De individer som kommer bli hemsökta av Aschberg, kan potentiellt bli utsatta för våldsdåd, när andra extrema krafter reagerar på deras politiska aktivitet. Om inte våldsdåd får de åtminstone stå ut med att bli uteslutna och pekade på i deras lokala samhällen, därför att människor i allmänhet har svårt att hantera de som tycker (väldigt) annorlunda än de själva. Ska vi skrämma människor till tystnad? Är det demokratiskt?  Det är inte så mycket en fråga om att stå eller inte stå för sina åsikter, utan snarast om att skydda varje människas rätt att kunna uttrycka sina tankar utan att behöva betala med sin hälsa och sitt välbefinnande eller sitt liv. 

Att röka ut människor som inte var "rätt", har redan gjorts en gång i historien. Ska vi börja gå åt samma håll och börja jaga de som inte passar in på vår egna moraliska karta? Nej, tack. Bemöt dessa med den respekt och behandla dem enligt den standard de själva inte lyckas uppbåda. Annars blir det som att bränna pyromaner som straff för deras brott. Det är ett system byggt på hämnd, eye for an eye, inte demokratiska ideal. 


Chib: Ska vi skrämma människor till tystnad? Är det demokratiskt?  Det är inte så mycket en fråga om att stå eller inte stå för sina åsikter, utan snarast om att skydda varje människas rätt att kunna uttrycka sina tankar utan att behöva betala med sin hälsa och sitt välbefinnande.
Intolerans måste mötas med intolerans det är en grund i demokratin enligt mig. Annars underminerar den sig själv. 

Nachac: Står man för vad man tycker och säger samt tycker det är rimliga åsikter har man inget att frukta.
mnja, just denna tråds ämne åt sido, så är det ju generellt sett inte riktigt så enkelt: kontroversiella åsikter brukar ofta ogillas och resultera i obehag för den som utrycker dem, oavsett om dessa åsikter är dåliga (som just rasism) eller bra (*exempel*). har alltid ogillat den självgoda attityden av: "Bara den som skäms har behov av att dölja sig". Det är ungefär samma sak som att säga: "Bara den som är skyldig till ett brott flyr undan polisen". Så enkelt är det ju inte: man kan också fly om man inte har tilltro till rättsväsendet även om man är oskyldig.

Chib: De som tycker annorlunda och står utanför normerna för vad som är ok att tycka, är extra politiskt utsatta. De 
Om du har rätten att uttrycka dig och tycka så som du vill oavsett skada/konsekvens, så har även andra rätten att konfrontera dig.
Att de önskar död åt människor de aldrig har lärt känna pga ytliga faktorer, och sprider hat på ett farligt sätt är ingenting som bör förlåtas eller ignoreras. 

jag tycker det är mer sjukt att låta såna saker vara accepterat. Man accepterar och tycker det är Ok om man inte gör något mot det, att det inte finns några konsekvenser mot såna beteenden. Visst man skall ha yttrandefrihet och man skall inte gå runt och "tysta" människor. Men mycket som skrivs är ju olagligt och det är väl inte Ok att låta sådant vara Ok genom att inte göra något mot det.

Är man så säker på att ens åsikter är de rätta och goda för samhället så borde  det väl inte vara skrämmande att uttrycka sig offentligt? Eller är man medveten om konsekvenserna? Därför man smyger bakom falska namn för att ryggdunka andra på bloggar som inte känner till källkritik öht?