Forumet - Asienresa! Backpacking, snabbt svar tack!

Asienresa! Backpacking, snabbt svar tack!

6131 0 35
Jag och en kompis hade tänkt åka till Asien i ungefär 2-3 månader och jag undrar ifall nån av er har gjort något liknande?!

Isf undrar jag ungefär hur mycket pengar som går åt under en sådan resa, där vi inte hade tänkt varit för snåla - men samtidigt inte heller kasta pengarna överallt.

Så ungefär hur mycket tror ni att det går åt att leva två till tre månader runtom i asien?

Och då helst inräknat resor, mat, boende och nöjen?

Spana också in:

9090:

Men om man skulle vistas i regnskogen skulle man ju inte göra av med lika mycket pengar^^ Desto viktigare med vaccin xD


Jag skulle nog ta med mig... hm.. en hydda. [smile]
Men om du bara ska resa inom tätbebyggda områden så behöver du väl inget speciellt.
Men du må tänka på att de antagligen inte har samma vägguttag där så mobilladdare och liknande funkar inte.
Du behöver en adapter. [smile]
Beror väl på vilka länder ni tänkt er och vilken levnadsstandard. Kolla upp vad valutan är värd liksom, i kina käkar man mat för 3:50, i sverige för 65. När jag backpackade lite i tyskland hade vandrarhemskostnaden (20€) och lika mycket till varit behövligt varje dag, men istället blev det ca 25€/dag för att jag hade så jävla lite pengar. Inbillar mig att de pengarna skulle räcka längre i indien...
Myksa:

Du behöver en adapter.


yay, en sak jag vet att jag ska ta med mig! [y]standby:

Inbillar mig att de pengarna skulle räcka längre i indien...


Ja, det är rätt så billigt i asien har jag hört. Och om du klarade av att leva 25€/dag när det egentligen "behövdes" typ dubbelt så mycket så kanske jag klarar mig ^^
9090:

Ja, det är rätt så billigt i asien har jag hört.


Stämmer.

Jag har precis, eller ja, för en månad sedan, kommit hem från 100 dagar i sydostasien. Jag gjorde av med strax över 35000 kronor, och då köpte jag en systemkamera i Singapore, tog dykarcertifikat i Indonesien (som är dyrare än t.ex. Malaysia, som jag tror är billigast. Kostar ungefär 800-900 ringgit där, det motsvarar ungefär 1800-2000 kronor, Indonesien är betydligt dyrare).

Sedan köpte jag ditresa via flygstolen.se, något jag aldrig mer ska göra.

När har ni tänkt att åka? Airaisia flyger London - Kuala Lumpur för under 2000 kr turen, det är sjukt värt att flyga med dem. Jag flög hem för runt 1600 kr, och från London är det billigt att flyga med Ryan Air.

Vad har ni tänkt er för länder?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Edit: det är billigare i indien än i sydostasien.
internet:

Vad har ni tänkt er för länder?


Vi vill iaf åka till Thailand, Indien, Kina, Japan, Bali, Maldivderna, Malaysia (och nu har jag säkert glömt ett par länder med) men vi får se hur mycket det blir den här gången, man kan ju alltid åka dit fler gånger ifall man inte känner sig nöjd.

jag känner mig lite pepp på att ta dykarcert oxå, var det svårt?

Du var alltså där lite mer än tre månader alltså? Hur var det? Värt pengarna? :)
9090:

jag känner mig lite pepp på att ta dykarcert oxå, var det svårt?


Nej, det är inte svårt. Det tar tre dagar, och är löjligt enkelt. För Open Water, that is.

Jag var i Indonesien, Malaysia, Singapore och Brunei. Tyckte att jag stressade fram ganska ofta, så jag tror ni har svårt att dra runt allt ni tänkt er på tre månader. Jag var i halva indonesien (Bali, Lombok, Gili Islands, Rincha/Komodo, Java (Jakarta) och lite fler ställen. Vill åka tillbaka och se Sulawesi och Nya Guinea. Ska göra det. Någon gång. I malaysia var jag på Malaysiska Borneo, Kuala Lumpur och flera ställen/småöar på östsidan av landet. Skulle vilja sett Penang men det var storm och skitväder där. Sedan var jag några dagar i Singapore / Brunei. En sjuk kontrast till övriga ställen, må jag säga.

Mitt favoritställe var indonesien. Bali är ganska överskattat, grannön Lombok är mycket bättre, speciellt då paradisöarna Gili Islands som ligger 20 minuter med båt utanför hamnen Bangsal på Lombok.

Vår plan var att även åka till Filippinerna, men där var det storm och skitväder, eller till Thailand - men samma sak gällde där. Kolla upp när det är regnperiod, för det skiftar enormt från exempelvis ö till ö eller kust till kust. Finns flera bra forum på internet där man kan hitta massa tips. Vet inte ifall vi hade haft tid att besöka Filippinerna heller, eftersom vi ändå rörde på oss i princip hela tiden. Stannade länge på Gili Islands, men det är världens paradis. Kommer garanterat åka tillbaka dit, ett par gånger.

När hade ni tänkt att åka? Vad vill ni ha ut av resan? Hur länge har ni tänkt stanna i olika länder? Bra att kolla upp hur länge man får vara där, Malaysia får man vara i 90 dagar, medan man bara får vara tre veckor i Filippinerna, till exempel.

9090:

Värt pengarna? :)


Absolut.

Vill åka igen, till indien nästa gång. Reste med en kille som var i södra indien i tre månader, så indien är stort. Där kan man stanna länge.
_sofi:

ja, men inte till asien.


var åkte du? :)

My dreams are her:

Mongoliet?


inte den här gången iaf. Men hade varit häftigt det också nån gång. Men man kan ju inte göra allt på samma gång. [mad] tyvärr.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


internet:

Nej, det är inte svårt.


Sounds good [y]
internet:

Kolla upp när det är regnperiod


okej, smart tack, det ska jag göra :)

internet:

forum på internet


några tips på bra forum att kika in på?

internet:

Bra att kolla upp hur länge man får vara där


ska jag också göra, tack! :)

internet:

Där kan man stanna länge.


Kanske att man får göra en tur till bara Indien senare då [rolleyes]
9090:

några tips på bra forum att kika in på?


Jag googlade det jag undrade och så får man svar omgående.

http://www.backpacking.se/Discussion/AllBoards.asp?SubMenu=1
http://www.backpacking.net/bbs.html

Flashback kan även vara värt att kolla in, där brukar det finnas svar på det mesta.

9090:

Kanske att man får göra en tur till bara Indien senare då [rolleyes]


Det ska jag göra, någon gång. Tror det blir Japan nästa år någon gång, har en kompis som med största sannolikhet ska flytta dit. Billigt boende, i så fall. [smile]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Det är även värt att registrera sig på Couchsurfing om ni tänkt besöka t.ex. Singapore eller Brunei, där boende i regel är mycket dyrare än övriga asien. Även om ni besöker storstäder är det kul att kunna bli guidad av någon som bott i stan hela sitt liv.

http://www.couchsurfing.org/
internet:

Billigt boende, i så fall.


Det är ju perfekt då! :)

_sofi:

Australien. jag tänkte att det nog inte var någon idé att jag skrev om priser och liknande ;p Men är också rätt sugen på att dra till Asien, men det få bli senare. Hopppas att du får kul!


haha, det är nog rätt olika priser mellan asie och australien, men Australien är också lockande, men det får bli nån annan gång. [cute]
Japp, det hoppas jag med! [bigsmile]