Forumet - Åsikter om hur dom försöker lösa finanskrisen

Åsikter om hur dom försöker lösa finanskrisen

311 0 26Videon tar upp en del om hur finanskrisen uppstod, folk som varnade för den och mer eller mindre talade om exakt vad som skulle komma att hända ett eller flera år innan den inträffade. Filmen är också mycket kritiskt till hur man nu försöker lösa krisen (låna mera, mer regleringar, mer inflation osv).

Vad tycker du?
Ett stort problem i lösningen av krisen tror jag är alla dessa räddningspaket till banker och många andra branscher. Att trycka mer pengar (värdelöst papper i grund och botten) är inte lösningen och kommer bara leda till att penningvärdet urholkas ytterligare och en enorm inflation inträffar. Titta bara på hur det ser ut i Zimbabwe.
En möjlighet skulle kanske vara att avskaffa alla världsvalutor och börja handla med guld istället. Då skulle vi nog inte få den här urgröpningen i ekonomin. Dessutom måste staten sluta att lägga sig i marknaden.

Spana också in:

Jakob_E:

Håller med helt, mindre makt över ditt och mitt liv till Fredrik och Mona och mer makt över ditt och mitt liv till mig och dig!


Jo satan och med din klassiska liberalismen ska vi istället ge makten till Wallenberg. Det är ju såååå mycket bättre att ge makten till en icke folkvald kapitalist än till "folkvalda" politiker...
Rivethead:

nej! alla! hela sverige får ta smällen. dock inte kapitalisterna, i samma utsträckning...


Japp klart att hela Sverige får ta smällen för kapitalismens kris och ju lägre ner i samhällstrappan man befinner sig ju större blir smällen. Ironiskt att de som orsakat krisen sitter tryggt på sina hög hästar, kapitalismens bittra verklighet.