Forumet - Ateism är ingen religion.

Ateism är ingen religion.

1086 0 124

Spana också in:

tramsnisse:

Tro är inte samma sak som religion. Ateism är inte en religion, precis som det inte är en religion att tro att det kommer regna imorgon.


fast kan man då kalla buddism som en religion då det är en tro på naturens kretslopp?

religion är för mig överdriven tro. ateism är att tro på något som inte kan bevisas, alltså är den överdriven.
xparn:

Det är väl fortfarande något "övernaturligt" som finns i Buddismen ? (Är inte säker)


jo, tron på att man kan uppnå nirvana och att man återföds, men det finns ingen tro på något övernaturligt väsen i form av en gud.

det jag ifrågasätter med ateism är inte det faktum att ateister inte tror på gud, det gör inte jag heller. problemet är att ateister direkt motsätter sig existensen av en gud, trots att det inte går att motbevisa.
Vet inte riktigt... röstade nej men när jag tänker efter så säger man kanske bara nej till att tillhöra en viss religion som ateist?
Men jag vet att ateister oftast är störiga och har svårt för att acceptera att en del folk tror på Jehova och Jesus eller enbart 'en gud'.
xparn:

ta en titt på följande: ->


den filmen sa precis det jag tänkte säga, agnosticism är ett mycket mer logiskt ställningstagande än ateism.
jag ser det som existerar som sanning, men jag motsätter mig inte det jag inte kan motbevisa. dock kan jag välja att inte tro på det, precis som jag inte tror på gud.
iosib:

buddism som en religion då det är en tro på naturens kretslopp?


Buddismen ligger i någon slags gråzon. Vissa anser att buddism inte är en religion då de saknar gudstro, medan andra ser det som en religion eftersom deras tro ändå har övernaturliga och spirituella element.

iosib:

religion är för mig överdriven tro.


Den korrekta definitionen är dock organiserad tro som innefattar gudar eller möjligtvis övernaturliga element (lite löst förklarat), men om du tycker det är givande att använda felaktiga definitioner av ord så gör det för all del. [y]

iosib:

problemet är att ateister direkt motsätter sig existensen av en gud, trots att det inte går att motbevisa.


Så du tror aldrig på saker som inte är helt bevisade? Ditt liv måste vara väldigt jobbigt.