Forumet - Återkommande dröm om att min morfar har en alternativ karriär som House-DJ i Borlänge

Återkommande dröm om att min morfar har en alternativ karriär som House-DJ i Borlänge

324 0 2
Jag har under en längre tid haft en skum och återkommande dröm som jag vill ha hjälp att tolka.
Jag vill börja med att poängtera att min morfar jobbat större delen av sitt liv som bibliotekarie och absolut inte visat några tendenser till att vilja ha en alternativ karriär inom musiken.
Dessutom är numera morfar pensionerad sen ca ett decennium.

Men över till min dröm då. I denna dröm, som alltså återkommer med tämligen regelbundna intervaller, har min morfar blivit DJ inom House-genren. Varje lördag kväll intar han Kupolen i Borlänge, där det alltså anordnas nån stor festival av nåt slag.
På något underligt sätt har morfar gjort en kometkarriär under namnet DJ Slapptask och är nu en av Sveriges mest firade musikstjärnor.

Den här festivalen har alltså pågått under fredagen och lördagen, och morfar är festivalens höjdpunkt, och mannen alla vill se.
Exakt kl 22:00 tystnar musiken, publiken avbryter allt dom håller på med, alla står tysta en bra stund innan ropen börjar skalla "Vi vill se DJ Slapptask sparka stjärt!" "Vi vill se DJ Slapptask sparka stjärt!" följt av en röst i högtalaren som förkunnar "DJ Slapptask is in the house!".
Ett öronbedövande jubel utbryter, rökmaskinerna går igång, och en minut senare gör morfar entré och river av världshit efter världshit.
Halvvägs in i showen, då publiken är riktigt i extas, springer hans son (min morbror) in på scenen och ackompanjerar en av låtarna genom att börja rappa. Succén är givetvis total.
Under nästkommande låt tänds en stor neonskylt bakom scenen med texten "MÖT MIG I BAREN EFTER SPELNINGEN OM DU GILLAR GUBBRUMPA!!!"
Det är med andra ord en helt magisk spelning.

När allt är klart går morfar ner i logen. Strax efteråt kommer min morbror in med en vagn, och på den vagnen ligger Sebastian Ingrosso som morfar ägnar två minuter åt att smiska på rumpan samtidigt som han säger "Vem är det som är Sveriges störste House-DJ nu då, fjolla?"
Sen går morfar lugnt upp till baren och ansluter till resten av festivalbesökarna.

Nu är givetvis frågan hur detta ska tolkas.