Forumet - Återkommande kattbajsproblem

Återkommande kattbajsproblem

2849 1 13

Äter alla katter hårstrån? Jag har haft katt hela mitt liv men före Smilla endast katter som skötte sina behov utomhus varje gång.

Något som händer ibland är att Smilla har ätit ett av mina långa hårstrån, sedan bajsar hon ut det helt men hon kan inte trycka ut hela, och ute på änden släpas bajs som hon sedan drar med sig när hon går och sprider bajs i hela lägenheten. VERKLIGEN HELA lägenheten. Bajs bajs bajs överallt. Och Smilla får panik för att hon inte kan bli av med bajset.

Jag hjälper henne såklart när jag väl får syn på det... Väldigt smetig och obehaglig upplevelse för oss båda.

WHAT TO DO?? Finns det ens något att göra... Äter din katt hårstrån? Förvirrad

Spana också in:

Kanske är det något så enkelt som att hon gillar dina hårprodukter, men det är ju hursom inte bra för henne att få i sig ditt långa hår eftersom det kan snurra sig ikring hennes inre delar.
Bra att du ger henne kattgräs.
Men ah kolla med vet. Kanske vill hen ta lite prover.

Det har hänt min katt flera gånger fast att hon har ätit upp sitt egna hår! Om det är ditt hår är den enda lösningen att försöka att inte lägga ut tex hårborstar eller sånt och om du "fäller" det lite överallt i lägenheten bara dammsuga så ofta du kan. Om det skulle också vara kattens hår (Om katten är långhårigt är det troligen katten också) så är det bra om du byter fodret till sånt hära med hår grejs (foder för långhåriga katter om du har en långhårig katt) för det hjälper verkligen! Lycka till :P