Forumet - atopic Eksem

atopic Eksem

1018 0 29
hej, jag tänkte kolla här med er om ni har sjukdomen atopic eksem.
Jag har haft de sen jag föddes, men de försvann när jag var liten, nu har det kommit tillbaka och jag har haft de i över ett år.
Detta känns jobbigt och jag hittar ingen annan som har samma problem som jag =/ har ni tpis om hur jag ska gå tillväga eller om ni själva har de så vore jag tackasm om ni skrev! :)

[love][love]

Spana också in:

Jademyr:

Jag har någon typ av eksem i ANSIKTET av alla ställen haha! Ärftligt så jag blir inte helt av med det heller. Jag skulle tipsa dig att gå till en doktor som är specialiserad på just hudvård och sådant.

Själv använder jag just nu lite olika typer av kortisonsalvor (heter det nog?). Det funkar bra


I ansiktet säger du :P jo där har jag haft de med lyckas få bort de :D
Jag har varit hos en hudläkare de kav mig bara mera salvor som inte fungerade alls..
Vilka kortisonsalvor har du? :P hade varit kul att veta fall de är nått nytt för min del :D
Anybodycanlove:

I ansiktet säger du :P jo där har jag haft de med lyckas få bort de :D
Jag har varit hos en hudläkare de kav mig bara mera salvor som inte fungerade alls..
Vilka kortisonsalvor har du? :P hade varit kul att veta fall de är nått nytt för min del :D


Jag använder Hydrokortison CCS 1% Salva, Hydrokortison CCS 1% Kräm och Zona. När eksemen inte är så jobbiga brukar jag enbart köra med Salva morgon och kväll. När det är värre tar jag Zona på kvällen och salva på morgonen. Krämen tar jag lite då & då. Den har jag inte kört med på veckor haha! Utöver detta finns det ytterligare en kräm som heter Uniderm, det är nog ungefär samma sak som Hydrokortisonkrämen, men jag föredrar Uniderm. Lycka till! [y]
Jademyr:

Hmm då låter det knepigt. Jag tycker att du ska gå till doktorn och om du redan varit där så testa en annan som kanske kan komma med nya lösningar.


Jo.. men har man hållit på med läkare i över ett år så pallar man inte.. föralla säger samma sak.. tror jag ska på ljusbehandling .... skoj skoj :D
Exakt samma sak händer mig just nu. Född med det, försvunnit och kommit tillbaka nu i senare ålder. Om det är riktigt jobbigt, så gå till närmsta hudmottagning. (Mottagningen i Nässjö är ett fett tips, de är skitduktiga där.) De kan skriva ut starkare kortisonsalvor om de märker att det är tillräckligt allvarligt. Man bör vara beredd på att det tar lång tid att behandla som värst.

Lycka till, hoppas det går bättre för dig. [cute]
Jag hade en massa problem med det där för några år sedan, men det har mer eller mindre lagt av helt nu. Fick en ganska lindrig variant som bara visade sig på hals och buk. Använde sån där fenurilsalva och en stark steroid-salva några gånger, sen hade jag väldigt sällan haft problem med det.
emery:

Vad är det för skilland på det och "vanlig" eksem? :O


Atopiskt eksem är en ärftlig åkomma som innebär att kroppen bildat antikroppar mot vissa proteiner i huden, vilket orsakar inflammation och klåda. Det är alltså inte en allergi mot något utomstående, utan något man föds med och som kan komma utan att något utlöser det.