Forumet - Att äta djur är så jävla fel.

Att äta djur är så jävla fel.

32673 0 769
Att äta djur är så jävla fel.

Först sätter man sig över alla andra arter och placerar människoarten som störst bäst och vackrast -
Sen berättigar man i princip vad som helst för att få kött så billigt som möjligt.
Sen ignorerar man lidandet man orsakar och outsourcar det långt bort där man slipper se det
Sen - för oss som har utgångspunkten att alla djur faktiskt är lika mycket värda och har rätt att behandlas och leva ett gott liv, så får vi sitta och se på medans ni konstant slaktar djur, vi får se typ 40 sekunder reklam för att äta kött varje dag, vi får bemötas med fördomar och irritation och framstår som att det är oss det är fel på - och inte ni.

Ursäkta. Jag har all respekt för fria val, för fritt tänkande och åsiktsfrihet, men jag kan inte på något sätt sympatisera med mord - varken om det är på ett oskyldigt barn eller ett oskyldigt lamm eller en ko. Liksom ni inte kan försvara när man dödar era husdjur, katter och hundar.

Att placera sin egna art - människoarten över andra arter, det är något jag aldrig kommer förstå. Jag har på så många sätt uppfostrats in i en sån här norm och det tog så lång tid innan jag förstod - för jag såg aldrig något kring det hela, jag hade i princip inga vegeterianer omkring mig och jag levde på en kost som nästan uteslutande bestod av kött.

Ursäkta, om jag framstår som rabiat, men har man utgångspunkten att mord är fel, så är det svårt att prata om fri vilja och fri rätt att döda, frihet är aldrig frihet när det handlar om att inskränka andras frihet.

Spana också in:

The_gunslinger:

Människan är själv ett djur i grund och botten. Ser inget konstigt i att arter dödar och äter varandra. På samma sätt som en isbjörn skulle attackera en människa eller vilket annat djur som helst så gör människan likadant. Inget konstigt i det.


Men vi har det medvetna valet att avstå och att välja vegetarisk föda istället. Vi behöver inte ta del av det - köttätare äter kött för att de har det i sig - men vi har inga såna behov, vi kan leva på en vegetarisk föda och faktum är, må mycket bättre av det. Vi motverkar många sjukdomar, hjärt och kärlsjukdomar, diabetes, cancer, vi behöver inte få i oss stresshormon, och alla gifter som finns i mycket högre koncentrationer i kött idag i jämförelse med vegetariska alternativ.
Lidande små barn:

Blablabla, ät ni eran jävla kaninmat om ni vill, men ge fan i att klaga på oss som inte gör samma val.


Why? Ni har alla möjligheter att gnälla på oss om vad vi äter och att vi äter fel, och faktum är att ni ofta gör det, varför ska inte vi ha möjlighet att kritisera det ni gör isåfall? Varför ska vegeterianer vara tysta? Om ni inte håller med oss kan ni ju bara ignorera oss.
Lidande små barn:

Blablabla, ät ni eran jävla kaninmat om ni vill, men ge fan i att klaga på oss som inte gör samma val.


blablabla, hata invandrare så mycket ni vill, men ge fan i att tala nedsättande om personer bara på grund av var de fötts rent öppet.

vad hände med den yttrandefrihet ni sverigedemokrater så ofta refererar till?
Anarkandi:

Vi behöver inte ta del av det - köttätare äter kött för att de har det i sig - men vi har inga såna behov, vi kan leva på en vegetarisk föda och faktum är, må mycket bättre av det


Nu var det inte därför du skapade en tråd om att sluta äta kött?
Det är upp till var och en att avgöra hur man vill göra och inte samhällets sak att sätta upp pekpinnar för vem som ska äta vad. Vi föds fria (kanske?) och ska leva fritt utan att moraltanter lägger sig i.
De som vill äta kött ska också göra det med gott samvete.