Forumet - Att använda ordet fitta som förolämpning

Att använda ordet fitta som förolämpning

7212 0 63

Spana också in:

framtidskon:

rätt (Du röstade på detta alternativ)


Tycker inte riktigt något ord kan vara "fel" att använda som förolämpning. Det går att använda lite vilket ord som helst som förolämpning. och att säga tex bananapa, korkboll eller snorgris i en nedlåtande ton betyder ju inte att man har något emot bananer, korkar eller grisar. Vilket ord det är är ju ganska orelevent, bara ett sätt att kanalisera känslan bakom. Själva anledningen till att man ofta använder just könsord som svärord, är ju inte heller att man försöker förminska kvinnor eller något sånt. utan för att de är ord som man lärts upp med att man inte får säga, och är "fula" osv - på exakt samma sätt som "fan" och "helvete" blev svärord när sverige var mer kristet.

Sedan så tycker jag det är lite fånigt att försöka göra någon feminist-fråga av det, och få det till att det skulle handla om något kvinnoförtryck eller w/e, som vissa gör. Manliga könsord används nog precis lika mycket, "taskigt" har ju till exempel blivit ett helt accepterat adjektiv.

Det är bara ord, som man om man vill precis som med de flesta andra ord, kan använda som skällsord/svärord. Orka bry sig, känner jag nog mest.