Forumet - Att bjuda weed till yngre

Att bjuda weed till yngre

2457 1 47

Jag själv och många av mina vänner rökte första gången när vi var runt 16. Vissa tidigare, vissa senare. Tycker inte det har påverkat oss negativt på nåt sätt.

Nu är jag lite äldre, men umgås ibland med tjejer i den åldern. Har undvikt att röka när de är med, men vissa verkar intresserade av att röka. Nu undrar jag om det är okej att säga att de kan prova om de vill? Utan att sätta press på dem såklart, utan bara ge dem chansen. Vid vilken ålder tycker ni det är okej?

Spana också in:

Jag tycker inte att man ska utsätta unga outvecklade hjärnor för cannabis, i vissa länder med leagaliserad cannabis finns åldersgräns på 18 år. Jag tycker att man har rätt till sin egna kropp och får utsätta den för vad man själv vill. Jag rökte första gången som 17åring och tycker inte att det påverkat mig negativt. 

tycker inte det är okej att bjuda minderåriga på knark eftersom deras hjärnor inte är färdigutvecklade.
började själv röka som 14åring och känner inte att det har påverkat mig negativt alls, men en kompis till mig som började röka samtidigt är helt körd i hjärnan. ifall det beror på cannabis kan ju diskuteras men det är liksom inte värt det oavsett.

det är osäkert vilka långsiktiga effekter cannabisbruk i ung ålder har på hjärnan. det finns studier som tyder på försämrat minne och lägre iq, och det finns studier som motsäger dessa. en sak som dock har fastslagits någorlunda är att sporadiskt bruk hos personer över arton år inte har några långsiktiga negativa effekter.

eftersom vi inte vet med säkerhet tycker jag det är dumt att erbjuda personer under arton cannabis. ifall de redan röker på eget bevåg och har tillgång till det oberoende av dig är det väl skit samma, men introducera inte cannabis för personer under arton om du är orolig för att riskera att skada dem.


tlaltecuhtli: det är osäkert vilka långsiktiga effekter cannabisbruk i ung ålder har på hjärnan. det finns studier som tyder på försämrat minne och lägre iq, och det finns studier som motsäger dessa. en sak som dock har fastslagits någorlunda är att sporadiskt bruk hos personer över arton år inte har några långsiktiga negativa effekter.

eftersom vi inte vet med säkerhet tycker jag det är dumt att erbjuda personer under arton cannabis. ifall de redan röker på eget bevåg och har tillgång till det oberoende av dig är det väl skit samma, men introducera inte cannabis för personer under arton om du är orolig för att riskera att skada dem.
Tack, bra svar. Hehe, bjöd andra som inte hade tillgång när jag själv var i den åldern, men har större ansvar nu känns det som.
Deluxe: Tack, bra svar. Hehe, bjöd andra som inte hade tillgång när jag själv var i den åldern, men har större ansvar nu känns det som.
tack själv.

det gjorde jag med. gjort är gjort, antar jag. då var jag dessutom övertygad om att all information om droger var båg och att vi inte visste om det var farligt - vilket i och för sig stämmer i många fall - men det innebär ju inte att det är ofarligt.

och det är bra att du tar ansvar! fortsätt så.

finns väl lite forskning på att hjärnan skulle kunna ta skada av weed vid bruk innan hjärnan vuxit klart, som tex minnet etc. (det var något mus-experiment jag såg) annars tycker jag inte det är mer omoraliskt än att bjuda 16åringar på alkohol. vilket i sig är något jag själv inte skulle göra.  men det är väl då du får se på det.
skulle väl vilja säga att bjuda på weed är inte lika farligt som att langa det, så vill de gärna så tja, avgör själv:)