Forumet - Att bli fotograf...

Att bli fotograf...

2029 0 27
Skaffa dig en utbildning inom någonting du tycker är intressant. Under tiden kan du utvecklas som fotograf, åta dig fotouppdrag o.s.v. Visar det sig att du är tillräckligt duktig och tillräckligt entreprenörsam (är det ens ett ord?) att du kan sko dig på det så är det bara att göra det. Om inte så har du din utbildning att falla tillbaka på.

Spana också in:

Ha inte för bråttom fram, de viktigaste är att du lär dig grunden. Men om du nu verkligen vill bli någonting inom de yrket så borde du söka in till någon form av utbildning. Åtminstone delta i kurser, dom behöver inte alls vara avancerade.

Ett bra exempel enligt mig är att kolla hur dina idol-fotografer gör. Även om du inte har någon studio så måste du börja i någon ände. Fotografera utomhus om inte annat.

Sprid dina bilder på mer seriösa hemsidor som är mer tillägnad ljust fotografer.

Jag önskar dig ett stort lycka till hur det en går. [smile][love]
Lejonhjärta:

utbildning


...antar att du i första hand menar för att komma i kontakt med annat fotofolk..? eller..?

Lejonhjärta:

studio


studio är ju så sjukt jävla tråkigt att fota i enligt mig :p
inte behöver man vara studiofotograf för att komma ngnstans.
(iofs kan det vara en fördel att kunna kontrollera en studio.. mycket matnyttig ljussättning osv)
Just det, jag ville passa på att ge dig ett litet råd som inte har någonting med fototeknik eller så att göra, men som jag ändå tycker kan vara matnyttigt. Det driver mig till vansinne att jag ser varenda pissig F16 smeta skabbiga vattenmärken över sina bilder, i tron om att de måste göra det för att "skydda sig mot stöld". Var inte en idiot. Dina bilder kommer inte att "stjälas", och även om de gjorde det så skulle det bara innebära att ditt alster sprids och ger således dig mer uppmärksamhet som fotograf.

Publicera istället dina bilder under en licens som du känner dig bekväm med, men som ger andra möjlighet att använda dem till de syften du tillåter. T.ex. kanske du inte vill att de ska sälja dina bilder. Eller så kanske du kräver att de ska nämna ditt namn i samband med att de publicerar sitt verk, eller dylikt.

Så se till att läsa på om licenser, och var sedan inte rädd för att sprida dina verk. Ju fler som får se och får använda dina bilder, desto bättre.
Tack för alla bra svar hörrni! fortsätt gärna tipsa [bigsmile]Åtta:

Så se till att läsa på om licenser, och var sedan inte rädd för att sprida dina verk. Ju fler som får se och får använda dina bilder, desto bättre.


något länktips? [bigsmile]


Åtta:

Publicera istället dina bilder under en licens som du känner dig bekväm med


vad är licens? har aldrig hört talas om det i internetsammanhang..[shake]