Forumet - Att definiera sommar?!

Att definiera sommar?!

3373 1 23

Jag stör mig så in i helvete på alla @Facebook som gör följande statusuppdatering här i dagarna: "Äntligen är sommaren här, 17 °C i skuggan & 24 °C i solen idag.. Hela familjen går i kortärmat och shorts!"  

Enligt mig måste samtliga blad ha slagit ut samt gräset blivit grönt innan man kan kalla något för sommar.. Inte nog med det, såvida det inte är minst 20 °C i skuggan och 15 °C under natten är det för fan inte sommar.. Klockan 03:35 i morse vare fan 3 °C.. Förvirrad 

187960.0x0.jpg

Spana också in:

När gräset är grönt etc (gick ej att citera)

Åh sommar!! Och så sitter jag utanför ett tält med några vänner och sjunger/spelar gitarr. Det är festival en bit bort och den knallgröna gräset är blött av sommarregn och vi tar ett bad i älven eller glider runt i små plastbåtar.

Det är stickigt av barr när jag går barfota och benen är täckta av myggbett. Jag cyklar på små skogsstigar och seglar med mormor och morfar med sommarpratare i bakgrunden. Sedan tar jag fram en bra bok och lägger mig i hängmattan skavfötters med småkusiner.

Dumbfounded:

Vart bor du?? Jävlar vad varmt :o

Jönköping, inlandsklimat! Nä men vindar från Vättern brukar typ driva bort molnen..  


kachin:

öh lål jag bor ändå på västkusten och här har knappt något slagit ut än. lite snödroppar typ.
fett me sommar jao Cool

Men det är jue det som är grejen, det har inte slagit ut ett piss här heller, har bara varit "varmt" sedan i tisdags.. 

isola:

Mina grannar låg ute i underkläder för redan några veckor sedan.

Hah finns folk till allt. I förrgår då  såg jag en Mercedes cab som åkte nercabat, dom som satt i hade bara t-shirt på överkroppen.
För tidigt att vara lättklädd, nog risk man kan bli sjuk.


Sirjens:

Mars är en vårmånad oavsett om det är snö ute på backen. 

Var bor du? Jag definerar mars som en vintermånad då det brukar kunna snöa då.


Lina_: Var bor du? Jag definerar mars som en vintermånad då det brukar kunna snöa då.

Jag bor i Trollhättan, vilken är ganska söder i Sverige. Och visst det kan absolut snöa i mars, vilket det också gjorde i år, men det börjar ändå med lite vår i slutet av den. I och med att jag delar in årstiderna i tre månader vardera kan det ju inte bli annat än ungefär, men det är tydligt och klart så.