Forumet - Att döda, vad är värst?

Att döda, vad är värst?

1102 0 36
Om vi är ärliga mot oss själva, vad är värst att döda egentligen? För att bryta ner det:

En katt/hund/sak med stora söta ögon.
"Försvarslös" och söt. De är våra husdjur och därför har vi ett annat emotionellt band till dem. - Dock fortfarande ett djur.

Djur överhuvudtaget. (exkl människor).
Djur är av lägre intelligens än vi människor och därför bör vi respektera och ta hand om och låta dem leva. - Dock kött är gott/jaga eller bli jagad.

Spädbarn.
Försvarslös och väldigt beroende av stöd. - Dock inte färdigutvecklad.

Barn på 5-10 år.
Försvarslös och nära till färdigutvecklad. Vid 5års ålder börjar barnets personlighet formas och vid 7års ålder börjar man minnas allt mer. - Dock inte färdigutvecklad och har en låg intelligensnivå och en låg verklighetsuppfattning.

Barn på 10-20 år.
Nästan helt färdigutvecklade och en betydligt högre verklighetsuppfattning. Man börjar inse hur långt livet är och vilka möjligheter man har i det. Man börjar också vigda sina vyer allt mer och pröva på nya saker. - Dock inte riktigt färdigutvecklade och har ännu inte ett långt liv att se tillbaka på.

Vuxna människor.
Färdigutvecklade och hög verklighetsuppfattning. Man har levt en bit av sitt liv och antagligen prövat på det mesta man drömde om som barn. Denna tid skapar man också familj själv. - Dock är man inne i en dag-till-dag basis, man gör det man alltid gjort och kommer fortsätta så dag ut och dag in. Vuxna människor är dessutom den största folkmängden, så "en hit och dit".

Pensionärer.
På väg att bli avvecklade. De har levt ett långt liv och börjar inse allt man fortfarande vill göra, man tidigare inte gjort. Man upptäcker världen med ett större perspektiv och man har en fullständig verklighetsuppfattning. - Dock har de ändå inte lång tid kvar i livet.

Allt mördande är fel (exkl insekter).
Allt någorlunda intelligent liv är fel att döda.

Allt mördande är fel (inkl insekter).
Allt liv är fel att mörda.

Resultat.
Orkar du inte bry dig eller har svårt att bestämma dig? Rösta här! - Dock är du inte lika cool som om du röstat på något annat.

Spana också in:

Jonnybravo91:

Barn på 10-20 år. (Du röstade på detta alternativ)


De vet mer vad de kommer att missa. Eller alltså. Det är ju egentligen inte synd om den som dör, den märker det ej på samma sätt. Men känns också som om det finns flest emotionella band till denna åldersgrupp. Dessutom har de börjat planera inför framtiden. Som de nu inte har, om de blir mördade.

Som tvåa yngre barn. Eftersom de är små. Eller vuxen. Eftersom de är stora.

Pensionärer, djur och insekter är det whatever med.
pallo217:

Pratar vi om knivmord eller?[confused]


Mord i öht. Om du så väljer att stycka, skjuta eller bomba, spelar inte så stor roll.

skepparkrans:

Så om man väljer ett av de övre alternativen så tycker man inte att mord är fel? Kan inte bestämma mig i vilket fall men..


Det är aldrig egentligen en fråga om mord är rätt eller fel, utan vilket som är värst. De båda näst sista alternativen förvirrar en aning, ja.

Men jo, du har en poäng nog, borde ha haft ett "jag älskar mord"-alternativ istället för resultat.