Forumet - Att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt

105 0 10
Jhavi:

alltså, går man te.x ner om man äter 800 kcal/dag och endast tar nån promenad ibland?


Ja. Ät mer än så.
Jag jobbar på att gå ned i vikt nu, jag är ganska kraftigt överviktig. Nu har jag iofs börjat träna lite smått, men bara lite. Jag äter kanske i snitt 1500 kcal/dag. Dock är jag ju kille.

Nåväl. Om du inte är överviktig är det inte värt besväret att gå ned i vikt. Folk kommer inte tycka du är snyggare, du kommer inte känna dig mer nöjd med dig själv, och du kommer vara tvungen att äta nyttigt för att behålla vikten. Och går du ned för mycket är det direkt hälsovådligt.
Det är högst individuellt, iom att alla har olika ämnesomsättning osv. Sedan förstår jag inte den här hysterin kring kalorier. Vill man gå ner i vikt är det bara att minska intaget och öka uttaget - svårare är det inte. Bara idioti att stirra sig blind på siffror i sådana här sammanhang.

Spana också in:

Genom att bara slappa en hel dag så förlorar man...

...ca 1500 kcal (om man väger 50 kg)
...ca 1600 kcal (55 kg)
...ca 1700 kcal (60 kg)

7500 kcal är 1 kg!


*Kom ihåg att man inte får gå ner mer än 0,5 kg/vecka om man ska vara hälsosam och vill behhålla vikten.
*Kom också ihåg att man MÅSTE äta 1200 kcal/dag för att lungor, hjärta och hjärna ska fungera normalt.
Jo, visst beror det på vikt, kön, längd och allt det där. Men äter man inte mer än 2500-2600 (ca?) kcal per dag, och lite motion (promenader?) så går man iaf inte upp i vikt :>! Sedan om man vill gå ner i vikt så kanske man ska gå till Intersport och köpa sej ett joggingkit.[bigcheers]