Forumet - Att gratta på kvinnodagen

Att gratta på kvinnodagen

8472 0 281
En kompis fick igår ett grattis av sin sambo på kvinnodagen. Hon blev jättearg och jag kände att ja, det var lite fel kanske men inget att bli direkt arg för.


Kvinnodagen finns till för att uppmärksamma ojämställdheten och kvinnors förtryck. Jag kan då ta det som att de grattar för att de tycker att det är bra att en sådan dag finns för att uppmärksamma orättvisor, kvinnors situation världen över och för att de stöttar kvinnokapen för lika villkor. Jag tycker sedan inte tycker att det är att jämföra med en födelsedag för alla kvinnor utan mer med världsaidsdagen, så lite knasigt är det ju att gratta.

Vad tycker ni rå

Hur känner du som tjej när du får ett grattis på kvinnodagen?

Spana också in:

isola:

att uppskatta alla kvinnor under dagen och inte för att påminna om orättvisor.


håller med. var på 1föreläsning och trodde de skulle prata om ojämnheter @ arbetsmarknaden, hedersvåld, trafficking och allt annat.

men nej dde visade upp en lista på när kvinnor fick rösta och vad kvinnor har upptäckt inom vetenskap1 [crazy] aha? okej? tack för kaffet da lr nåt
Hade nog blivit lite irriterad. Hade en hel del idioter på facebook som påstod att det var internationella feministdagen och det gjorde ju att jag hamnade i en hel del diskussioner. Samt många som bara "ööööh när är internationella mansdagen då???"
jag bara.... 19 november
Jag personligen hade blivit skitarg, sicken otrolig överlägsenhet å ba, nåw grattis lilla gumman för du fortfarande lever, eller nåt. Sålänge sånt här trams finns kvar kommer kvinnor aldrig få samma respekt som män :c

Men jag antar att det är just männen i maktpositioner som infört såna här saker, de är ju inte dumma liksom. Till skillnad från andra.
tycker det är fjantigt att gratta, skulle inte bli arg men jag behöver inte bli grattad för att det finns en dag för att uppmärksamma att mitt kön behandlas ojämlikt...

jag ser inte heller dagen som att "nu ska vi fira kvinnor" jag ser det mer som att "nu ska vi kämpa ännu mer för jämlikhet och denna dagen uppmärksammar vi det mer"