Forumet - att ha barnvakt

att ha barnvakt

452 0 14

Spana också in:

Postorderhoran:

har läst ngnstans att det är "fel" att skaffa barnvakt för att kunna gå ut och festa om man har barn.


Vad jag har förstått så tär det en del på förhållandet att skaffa barn, visst man älskar sitt barn och ångrar inte att man skaffat det men man har inte lika mycket tid för varandra längre. Vilket i slutändan leder till att man kan glida ifrån varandra lite. Då behöver man göra något tillsammans ibland utan barnet, lite tid åt förhållandet alltså. och ja då skaffar man barnvakt. Men det här är ju inte något man ska göra varje helg, utan någon gång ibland. Sen tror jag inte de flesta mor och farföräldrarna har något emot att vara barnvakter lite då och då. ;)
Jag barnvaktar mycket och ofta - och jag tycker det är riktigt roligt. Men jag anser faktiskt att det är ganska jobbigt när de behöver barnvakt för att jobba över - för mer jobb gör föräldrarna mer stressade och stressade föräldrar= ouppmärksamma och ledsna föräldrar= barn som känner sig i vägen och inte får visa upp sina teckningar.
Okej, inte riktigt så då, men ni förstår. ni känner säkert själva till egna exempel på föräldrar som varit stressade av jobb.
Nej, då känns det bättre att barnvakta för att föräldrarna(eller föräldern - det finns ju verkligen inte alltid flera föräldrar med i bilden!) ska få slappna av lite, ta det lugnt, varva ner. För det tror jag är bättre för barnen i längden <3
Däremot tycker jag inte alls om alkoholkonsumtion i sådana situationer - bakisföräldrar är inte superhärliga de heller...

Och nu kommer säkert någon tycka att jag låter som en moralkärring <3