Forumet - Att hitta flickvän (seriös tråd)

Att hitta flickvän (seriös tråd)

18203 5 31

Om man är 20-25 år, och inte går ut om helgerna och festar osv. Hur går man då till väga, får att bli tillsammans med en tjej i ungefär samma ålder som en själv. Dejtsajter är uteslutet, och likaså krogar och pubar.


Kommentarer (59)

 1. Varför är dejtingsajter uteslutet?

 2. För att jag inte litar på Internetfolk. Vill träffas irl, helst.

 3. Börja plugga på högskola och gå på alla fester. Finns många snygga brudar.

 4. Jag ska eventuellt börja plugga. Lär dock inte gå på någon av festerna, då jag inte står ut en sekund.

 5. Vi hade värsta college partyt förra veckan. Asnice, inga odrägliga människor som på krogen. Och alla dricker inte heller.

 6. Hm... Okej. Men jag har följt med på fester. Jag har efter 15-30 minuter av lidande, lubbat därifrån och satt mig på närmsta buss. Står varken ut med miljön eller atmosfären. Så folktät på liten yta, människor överallt. Trångt och jäkligt. Och sen inte helst nyktra heller :S

 7. Bara vi som har fester på SU Party

 8. Diskriminerande, typ ju :-o

 9. patric Ledsen litar du inte på mig? Förvånad

 10. Jo, du är faktiskt ett undantag! Hjärta

 11. Inklistrat från vad jag skrev längre ner, som svar på varför jag inte gärna litar på personer från nätet. Förutom, Jasmine, alltså!

  Träffade en tjej på nätet en gång och hon var helt fucking dum i huvudet. Ångrar det skarpt.

  Vi pratade i nästan ett helt år, och det hade flirtats en hel del. Vi smsade och pratade över telefon. Till sist beslöt vi oss för att träffas. Och allt kändes så bra under träffen. Men sen slutade hon rätt var det var att svara när jag ringde, och hon svarade knappt på sms. Men när jag väl nådde henne, så lät allt fortfarande så bra.

  En polare ringde mig och gratulerade en kväll. Jag fattade ingenting. Grattis till vad?! Jo, tjejen hade ändrat sin relationsstatus på FB till "I ett förhållande". Jag fattade noll, men trodde ju att det var jag som åsyftades. Men så var inte fallet. Hon hade träffat någon annan. Och när jag ändå fått reda på det, tyckte hon att det kanske inte gör något och undrade om jag kanske ville ha ett öppet förhållande. För det var vad hon hade tänkt sig, även om hon inget sagt till mig. Och den andra killen var också ovetandes. 

 12. förvånar mig inte ett dugg gurkan. tjejer är alltid på g med flera killar samtidigt verkar det som. dom har alltid flera att välja på medans killar får kämpa hårt. allt e serverat på fat för tjejer. 

 13. Det är bra att spela svår om man är kille bara för att ge igen på tjejerna Mycket glad

 14. Lite så det tycks rulla :-/

 15. spela svår? då springer dom iväg snabbare än bolt. dom har ju trots allt 1 milj andra att välja på mr.man.

 16. Om en tjej verkligen gillar en kille och är KÄR springer hon nog inte iväg.

 17. nä, men vi tröttnar eller så blir inget av 

 18. Skulle du springa iväg om drömkillen spelade svår?

 19. Jag har inget bra svar på det...

 20. Men är det något man liksom vill åt (en persons hjärta i det här fallet) vinner man inget på att spela svår.

 21. Fatone, du har så rätt! Gurkan, leta vidare. Alla är inte så pantade som hon, du valde fel, sånt händer, inget konstigt.

 22. Sant, och det har gått några år nu. När var det?! *räknar baklänges på fingrarna* 2009, måste det ha varit.

 23. inte springa iväg, men jag skulle inte vänta för alltid heller, man tar ju det som ointresse 

 24. Föredrar du en gentleman eller en kille som vill ha ha dig till sängen första kvällen cuzIcan? Mycket glad

 25. Ja, exakt. Det gäller nog de flesta. Spela svår, njae... Jag tolkar det nog också mer som ett ointresse då.

 26. haha beror på hur desperat jag känner mig just då Rodnar men gentleman är ju det den sociala normen säger att man ska föredra om man är anständig ;) 

 27. Har du flyttat hemmifrån än? Om inte är det en bra start! =)

 28. Jag bor ännu hemma, och hoppas att det inte sätter käppar i hjulet.

  :-)

 29. Jag är ledsen, men det gör det tyvärr.. Flickor i din ålder söker någon som bland annat kan stå på egna ben..

 30. Hopp, där sket det sig då. Får väll vänta i några år då, tills ekonomin är stabil nog.

 31. Bara två dagar varje vecka.

 32. :/

  Bättre än inget alls antar jag. Men ej tillräckligt för att täcka månadskostander med boende och sådant givetvis..

 33. Ja, visst är det så. Men, precis som du säger, inte tillräckligt.

  Men, men. Än är man ung, så än finns det tid :-)

 34. Skaffa ett riktigt jobb! Sluta vänta på att allt löser sig, man blir ju fan gråtfärdig av att läsa det här

 35. Eller ljug ihop nåt! Lev som en luffare. Jag bor också hemma men det stoppar inte mig.

 36. Jag har ett riktigt jobb, problemet är bara att det bara är 2 dagar/vecka. Men där trivs jag, så det får bli något vi sidan av, dagtid.
  Att ljuga ihop något funkar ju inte. Och jag är övertygad om att tjejen som i så fall vill ha mig skiter i om jag bor hemma eller ej. Likaså att hon skiter i att jag är långhårig. Passar det sig inte, då är hon helt enkelt fel tjej, och är inte värd mig.

 37. Du inser att du gör det jävligt svårt för dig själv. Håret är väl skitsamma men du är så uppenbart osäker och otrygg i dig själv, du måste ha självförtroende, det är den mest attraktiva egenskapen, skit i det ytliga, om du trivs med det, fine! Då är den biten avklarad. Men då är det ju det psykologiska kvar. Du kan kinte bara vänta på att allt ska ordna sig av sig självt. Visst alla kan ha tur men man kan inte bara förlita sig på det. Det är som att gå och vänta hela livet på att man ska vinna på lotto...

 38. Vafan, ljuga är det sista du skall göra i vilket fall... 

 39. Ljuga tänker jag heller inte göra, det finns liksom inte.
  Visst måste jag göra något åt självförtroendet, ja. Och att den är en väldigt viktig del av en person stämmer också.

  Men lite tur kan man väll ändå få hoppas på. Men man får väll själv försöka påverka det i rätt riktning så gott det går.

 40. Gör du det tycker du? Försöker du verkligen till det yttersta? Jag menar om du ändå gör en tråd här som du skriver i titt som tätt måste det väl ändå vara väldigt viktigt eller hur?

 41. Ja, viktigt är det. Men inte viktigare än att det kan, och ska, vänta tills den rätta dyker upp.
  Jag lär dessutom märka om en tjej är intresserad av mig på riktigt. Så att leta och jaga är väll inte direkt nödvändigt. Framför allt som det ska kännas bra också.

 42. Dåså! Då har du ju planen klar. Varför ödsla tid med såna här trådar då?

 43. Får att jag har funderat lite sedan den där måndagen. Och den har tyvärr inte gett så mycket som jag hoppats på. Men några av förslagen har varit bra. Törnrosas, som ett exempel.
  Sen har alla förslag varit bra om att göra något åt självförtroendet.

 44. Det kommer. Steg för steg.

 45. Bra! Vart tänkte du börja?

 46. Bra fråga. Jag har inte direkt funderat. Jag får väll improvisera lite.... Och hoppas på det bästa.

 47. Gör nåt med 940:n då. Där har du ju iallafall ett intresse. Ett vettigt sådant måste jag tillägga

 48. Något finns väll att göra... Men den använder jag enbart som transportmedel.

 49. alla dessa notifikationer, trodde att jag var poppis men nä nä....

 50. Ja men du mekar väl lite med den och leker lite också antar jag? Aa vet, trodde jag var poppis när jag plötsligt hade 20 såna här på en halvtimme. Heh

 51. Leker? Nej, knappast. Vanliga vårdade vardagsåk. Och den behöver inte längre mekas med, då allt som behövde fixas är åtgärdat.

 52. Du skrev ju att du var ute och gjorde donuts med den häromdagen...

 53. Det är mer troll där än jag först trodde.

Tråden har 31 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Jag förstår inte riktigt stressen med att skaffa en flick/pojkvän. En sådan ska man ju inte skaffa bara för att ha någon, det är ju mer att man råkar träffa någon man tycker så mycket om att man verkligen vill vara tillsammans med den personen. 

Jag tror inte riktigt på det där med att leta, enligt egen erfarenhet får man mest skräp när man aktivt letar. Försök att ta det som det kommer bara, träffa människor genom aktiviteter och annat du gillar och försök hitta dig en eller flera riktigt bra vänner istället.

Har jag förstått det hela rätt. Du vill alltså hitta en flickvän utan att fysiskt uppsöka någon plats där det samlas mycket människor som söker andra människor. Du vill inte heller via internet använda dig av någon tjänst där människor söker människor. 

Du inser att du begränsar dig själv väldigt mycket? Jag har full förståelse för att du inte själv vill dricka alkohol, men avskyr du verkligen fulla människor så mycket att du inte står ut med dem alls? Risken är ganska stor om du hittar en tjej utanför de två forum nämnda ovan, att även hon dricker (även om hon inte är alkoholist). 

Det känns som att du har två alternativ. Antingen går du med i någon slags absolutistförening och försöker vara aktiv där och hoppas att du hittar något bland medlemmarna. Eller så ser du till att vidga dina vyer lite, bygga tolerans och ta lite risker där du inte känner dig lika bekväm. 

Spana också in:

Du kanske ska börja med att jobba med dig själv, vad jag förstått har du ganska mycket oro, ängslan, social fobi (?) som du kanske borde ta itu med innan du hittar någon att dela ditt liv med. Särskilt när du vill föra över dessa på även din flickvän - när du inte vill att hon ska ut på krogen (kanske förstått det fel?) eller har en jättestor umgängeskrets (blir ju svårt ifall du inte vill träffa mycket folk och därmed hennes kompisar isåfall?) 

Om detta är någorlunda rätt så kan du väl antingen snacka med någon eller öva på dessa saker själv om du känner att du är kapabel till det.

GurksalladAtt ha en bred  social krets är alltid en stor fördel om man vill hitta en partner samt att man vågar röra sig bland folk . Det kan va inom en eget intresseområde eller på allmänna platser i vardagen och man ibland måste kunna våga ta  kontakt med en del främmande  människor också för att lyckas :) 

Hmm, jag är 24 i år och trodde aldrig någonsin att jag skulle hitta en tjej för ett tag sen också, men sen så blev det ändå så att man börjar jobba och umgås med kollegorna på jobbet och pofff! Helt plötsligt hände det, mina blickar fastnade för en tjej som jag aldrig trodde att jag skulle bli tillsammans med och vi hade inga kontakter med varandra eller dylikt.. Men efter ett tag, så la hon till mig på facebook och så fick vi kontakten med varandra! :)

Så det är nog mest via dina vänner/kontakter.. :)

alternativ 1: våga nätdejta
alternativ 2:  börja med någon hobby där man träffar folk (teater, dans, sport m.m)

jag tror du skulle tjäna mest på att jobba med dig själv och dina "svagheter". social fobi är väl inget du vill ha hela livet? Det är ju jättetråkigt att lida av det,  och det begränsar din vardag väldigt mycket. När du själv mår bra och är stark i dig själv tror jag sannolikheten är större att du hittar din girl of your dreams och dessutom har förutsättningar att leva lycklig alla dina dagar. Det finns knappt något värre än när ens psyke förstör relationer man tror sig vilja ha. Jobba på dig själv så dyker nog drömtjejen upp vad det lider. I värsta fall mår du bra liksom. Du har inget att förlora på att jobba med dina psykiska hinder. :)

Är likadan. Jag hoppas typ på slumpen, att man en dag råkar krocka i drömtjejen Rodnar annars är ju skolan ett bra ställe egentligen eftersom man automatiskt träffar folk där. Nätet är ju också en möjlighet egentligen när man tänker efter.

Börja göra något som du är intresserad av, t.ex idrott, teater, dans, schack eller liknande. Helt plötsligt dyker hon upp! Att du inte vill gå ut på krogen, för att du inte gillar det, är nog en bra idé. Det gäller att känna sig bekväm och säker. Mitt tips är att sluta leta, det är då kärleken hittar dig. Jag tror också att det är viktigt att känna sig bekväm med sig själv och att inte behöva någon annan. Man ska VILJA ha en flickvän och inte BEHÖVA en. Vet inte om du förstår vad jag menar..? Men som sagt kvinnan i ditt liv kommer när hon kommer. Ha tålamod bara. Glad


"En bra fråga, faktiskt. Jag saknar det där extra, jag inte kan få av vänner. Jag saknar den där fysiska närheten. Någon att mysa med. Dels ligger det väll också i naturen att vilja ha en partner.

Man har alltid (oftast) nån att prata med och att va med. Jag saknar att känna mig älskad och behövd."

Jäklar, har försökt hitta en beskrivning varför man vill ha flickvän och här var den. klockren träff! känner helt klart samma. 

Kanske prova få kontakt med någon genom kompisar? hos mig är det i stort sett omöjligt eftersom jag bor i en håla 20 mil från närmaste stad. här känner alla.. alla.. :/

Du träffar ju människorna från dejtingsiter, det är ju inte så att ni kommer bedriva internetförhållandenTumme upp

Ge det en chans tycker jag.

Om du ser nån snygg tjej på bussen, stan, skolan eller liknande så börjar du titta lite på henne (inte stirra, don't be a creep), och om hon tittar tillbaka och får ägonkontakt så ler du lite, om hon verkar tycka om det så gå fram och snacka.

Läskigt, jag vet men de flesta tjejer gillar självsäkra killar som bara kan gå fram sådär.

Vågar du inte så börja på någon aktivitet där man träffar folk, eller blinddejt eller vad det nu heter. 

 

Social fobi och liknande behöver inte vara ett hinder. Man är fortfarande fullt kapabel till att ha en relation men någon. Mitt bästa tips är faktiskt att be sina vänner om hjälp. Kanske känns lite konstigt att be om att bli "ihopparad" men det behöver det verkligen inte vara. Jag har både parat ihop vänner och tvärtom. I många fall väldigt lyckat.

 

 

 

 Gör ingen stor grej av det och se till att din vän väljer en bekant och inte sin bästis.

filmklub vielleicht

Haffa en umare