Forumet - Att incest är fel = konstruerad eller naturlig moral?

Att incest är fel = konstruerad eller naturlig moral?

486 0 32
Att incest är onaturligt och fel hör man ofta, men tror ni dessa åsikter är konstruerade genom åren eller är det en naturlig medfödd moral?

Jag tror att det är konstruerat genom år av kristen moral då förr i tiden på typ de gamla grekernas tid var incest helt okej. Typ Zeus och har ju haft sex med massor av sina syskon etc.

Och i Bibeln finns det nån snubbe som har sex med sina döttrar.

Och i djurriket förekommer incest väldigt ofta.


Så jag tror att om det inte var för lagar och att vi var uppfostrade att incest är fel, så skulle det var helt okej. [y]

Spana också in:

Konstruerad, men den var för det bästa innan då det inte fanns lika säkra preventivmedel.

Men nu tycker jag att man kan släppa på den moralen, så länge man skyddar sig och inte skaffar någon avkomma så är det 100% okej enligt mig.

Moral ska inte hindra människor att ha det bra och göra det de vill.
Elaka häxan i väster:

Så en pedofil ska få våldta ett barn bara för att han vill det och mår bra av det?


Det har ju inte med moral att göra, snarare brottslighet. Våldtäkt är i sig olagligt, konsensuellt sex mellan vuxna är inte olagligt, släktskap borde inte göra det.
McLuver:

Naturlig (Du röstade på detta alternativ)
15.8% (3 st)


Tittar man på djur ser man att inte de heller har sex med sina syskon - helt enkelt för att vi är skapade för att fortplanta oss och att våra barn ska överleva. Att inavlade barn har ökad risk för att få allvarliga missbildningar i både kropp och huvud är ju ett faktum. Det finns vissa instinkter vi har trots att vi är däggdjur och detta är en av dem.

Sen så finns det folk med (man måste kalla det så, men jag anstränger mig hårt för att lägga en neutral klang på det) sådana missbildningar att man känner sexuell attraktion till typ sina syskon. Att de har sex spelar väl ingen större roll, tycker jag, det blir en annan grej om det handlar om att skaffa barn. Å andra sidan finns det väl inget som förbjuder att andra människor med svåra missbildningar fortblandar sig och sprider det vidare? Eller???
McLuver:

Konstruerad (Du röstade på detta alternativ)


Det är större gentetisk variation i en flock med apor än det är i hela mänskligheten.

Detta pga av att människan för länge sen höll på att utrotas och endast ett fåtal individer överlevde. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att inavel inte alls är speciellt sannolikt, utom i väldigt extrema fall där många generationer haft incest inom samma familj.