Forumet - Att inte använda nikotin!

Att inte använda nikotin!

390 0 27
Hej, tjaba.

Jag slutade snusa i höstas. Började igen under en månad eller två i senvinters. Var tillbaka på en dosa per dag nästan på en gång. Sen slutade jag därför att det helt enkelt inte kändes bra.

Nu har det snart gått ett halvår sen jag slutade snusa och jag blir fortfarande sugen. Sitter och överväger litegrann att gå ut till min styvbror och tigga en snus. Vet dock absolut vart det kommer sluta. Om inte snart så om i alla fall en månad eller två.

Någon som vill påminna mig om de dåliga sidorna av nikotin? Känns som att jag glömmer dem då det var så länge sen jag snusade. Minns ju att jag verkligen, verkligen, verkligen ville sluta.
Hade lämnat det här skrivet på min skärm. Kom in igen nu ifrån att ha suttit ute i trädgården med min styvbror och hans kompisar och tagit en öl. Tog en snus innan jag gick in igen. Det känns... skumt, minst sagt. Blev nästan på en gång glömskare än vad jag vanligtvis är. Känns som att jag har en syntetisk lycka över den jag annars skulle känna. Ska nog sitta med den här tills den tar slut men sedan inget mer. Det här var skumt. Känns inkräktande på kroppen.

Spana också in:

Ennie_faggot_loser:

det e dumt att göra det mer än en gång


Sant!

KSENIA:

MEN JA, UTAN SNUS FÅR DU INGA SNUSTÄNDER NÄR DU LER! DET ÄR BRA!


Ja, usch, det minns jag i och för sig. Var riktigt soft att få vita tänder igen.

krasch:

det kostar onödiga penningar

och hmm

det fräter ett hål i läppen


krasch:

det ser äckligt ut när det rinner gult saliv över tänderna, som att man har kiss i munnen

tänk

snus= kiss


Också sant!

Nä, ska inte snusa. Slängde min snus nu efter tio min. Kändes bara som att jag blev våldtagen i huvudet.
ja, att det inte ser speciellt snyggt ut när du ler är du säkert medveten om. Det stinker (det är ofta här rökare och snusare ifrågesätter för att de själva inte känner lukften för att ni är vana vid den, har en kompis som alltid blev utskälld efter att hon rökt och sen kommit i närheten av oss och hon tyckte alltid att alla övedrev men när vi tillslut fick henne att sluta röka så började hon säga till hennes vänner att gå ifrån för att de luktade så illa pga röklukften), kan även dela med mig av det här som jag fick upp på google, orkar dock inte läsa igenom det så sorry ifall det handlar om något helt annat.


"Snus (nikotin) orsakar en viss kärlsammandragning vilket leder till lite sämre cirkulation samt att hjärtat får jobba lite hårdare vid ansträngning. Därför föreligger ökad risk för slaganfall och hjärtinfarkt.

Varför man inte ska ta i samband med träning vet jag inte exakt men man kan ju spekulera i att minskad cirkulation ger sämre prestationsförmåga. Efter träning kanske den gör återhämtningen längre eftersom musklerna inte får lika mycket blod då kärlen inte öppnar upp för lika mycket flöde. Det var en artikel häromdagen i DN om att det inte alls var det ofarliga alternativ till rökning som det ibland sägs vara, men det viftar jag bort som överdrivet skitsnack. Det kanske inte är ofarligt med det är definitivt bättre än rökning.
Risken för hjärtinfarkt och slaganfall kan man ju eliminera genom att undvika att snusa någon timme innan ansträngning eftersom sammandragningen av kärlen inte är permanent."
Semi:

Gäller mest cigaretter men en del gäller även snus:


Det angående marken som annars skulle kunna användas för att odla mat träffade mig enormt.

Dan_the_ironman:

Att vakna upp mitt i natten av att man var så jävla sugen på snus/cigg så man var tvungen att avbryta sovandet, att man känner sig så jävla vidrid, att det styr ens liv så att man inte kan gå någonstans utan att ha med sig sin tobak osv osv.


Så mycket sanning. Och ändå hade jag glömt allt. Uäh, det är helt klart inte värt det. Provade ju igen för någon timme sen men tyckte att det kändes hemskt istället för underbart så som jag kom ihåg det.

Funderar nästan på en tatuering som påminnelse även om det kanske känns drastiskt för något som borde vara en sån självklarhet.