Forumet - att klara av att äta

att klara av att äta

252 0 6
hur gör ni som har ätstörning för att klara av att äta?
jag har kommit så pass långt att jag klarar av att äta när jag har hjälp från någon annan.
nu försöker jag ge mig in på nästa steg att klara av att äta själv.
det hjälper inte bara att bestämma sig, för när man väl bestämt sig och sedan sitter och ska äta, nej då börjar man tveka och sedan går det inte.

behöver mängder av tips om vad ni gör innan, under och efter måltiden för att klara av den!
Tror inte att det är en vidare bra idé att inte äta fulla portioner om man vill bli frisk på riktigt. Motivationen är det viktiga, ge dig fan på att bli av med skiten och bara härda dig igenom. Bestäm dig och var arg istället för att börja tveka. Ha ett matschema som du följer och följ det verkligen. fuska inte med smågrejer.

Det finns ju massa knep, motivationskort och sådant där, men för mig vände det när jag bara bestämde mig och var så förbannat less på alla tankar. Känns det jobbigt efter måltiderna, försök att känna dig stolt istället, känn dig stolt över hur stark och ansvarsfull du är. Hur jävla schysst du är mot din kropp och vilket jättetjänst du gör dig själv, vad bra du är som pallar att gå emot alla skittankar!

Spana också in:

Jag är just nu mitt uppe i en ätstörning och jag kan väll inte direkt ge några tips, men det är väll egentligen att bara försöka tänka bort ångesten och låta den komma sen och bara fokusera på att ta ett bett av t.ex en macka och sen svälja. Det är så jag bruka göra.
Men jag råder dig inte till att börja äta en hel portion, börja tex med en fjärdedel eller en halv och sen sakta öka med lite mer än innan. På det sättet tror jag att det kommer gå bättre. Annars kan du ha ett matschema, be någon annan, en familjemedlem, en vän eller någon i släkten göra upp ett schema för dig, att du t.ex ska äta tre mål om dagen, frukost, lunch och något lätt på kvällen.
Nu är jag slut på tips, men hoppas att det går bra för dig! =)
jag försöker att äta 3 gg om dagen (minst) det är vad jag klarar nu, började med att tänka att jag va tvungen att få igång ämmnesomsättningen vilket betyder att man måste börja äta regelbundet, motiverade mig själv med att om jag inte äter kommer jag sabba ännu ett år med skolan (betygen har gått ner jäkligt mycket)och om jag inte äter får jag inte träna heller. Det e inte så kul att svimma mitt under ett pass liksom...
Det går upp och ner med motivationen hela tiden men som andra har sagt ge fan i att det tar emot trottsa ätstörningen, det blir lättare när man får in rutiner sen. Jag har tider då jag äter tycker det är lättast så det ena målet inte kommer för nära på det andra liksom.

kämpa på nu! :)
ja alltså, det verkar ju vara en bunt folk som tycker att det är en bra idé att börja smått. Om ni kör på det så tycker jag att ni i alla fall ska ha en plan för att öka, så att ni inte fastnar i ett himla 3-mål-om-dagen-är-helt-ok-tänk. för det är det inte. Man kan kanske gå runt och klara sig skapligt, men frisk blir man inte och kroppen mår hemskt mycket bättre av regelbundna mål var tredje timma!