Forumet - Att köpa ram-minne

Att köpa ram-minne

356 0 17
Jag tänkte införskaffa ytterligare två ramstickor till min stationära dator (som för närvarande min flickvän använder sig av), då 1gb börjar kännas lite lite - speciellt när det är såpass billigt. Problemet är att jag har ungefär lika mycket kännedom om datorhårdvara som jag har om oljeborrning.

Hur kan jag få reda på vilken typ av ram-minnen som är kompatibla med mitt moderkort? Jag har absolut ingen aning om vilken typ av minnen som sitter däri nu, men om det skulle behövas så kan jag öppna den och kika efter - dock måste jag veta vad jag ska leta efter.

Spana också in:

Eheh, nu körs även Windows 7 på den burken. Det enda som inte fungerar är ljudkomponenten, men tack vare Myksas råd så fick jag reda på att det moderkort som sitter i burken är ett IL9 Pro från Abit.

På tillverkarens hemsida så står detta att läsa om IL9 Pros minneskompabilitet:
Abit.com.tw:

4 x 240-pin DIMM sockets support DDR2 667 memory up to 8GB
Supports Dual Channel DDR2 667 Un-buffered Non-ECC memory


Detta torde innebära att detta minne bör fungera alldeles ypperligt tillsammans med det moderkortet, right?

Hur är det nu med att ha olika sorters ramstickor tillsammans? Det sitter redan två stycken stickor i, och i och med att jag har två tomma platser så känns det ju onödigt att inte bara låta de gamla vara kvar. Finns det någonting dåligt med att låta dem vara kvar?
Åtta:

Finns det någonting dåligt med att låta dem vara kvar?


jag lär bli grillad av gentlemen/gentlernen nu men jag tror inte det spelar nån roll. Har, på min bärbara vista-dator, 1+0,5 gig ram i och den hittar dem och använder de utan problem.

däremot står det ​på sweclockers: Jag tycker inte ens du ska ta det i åtanke. Dual channel innebär teoretiskt en fördubbling av datahastigheten mellan RAM och minnescontroller. Kör du ojämnt antal RAM-minnen så får du single channel automatiskt.

jag har ingen aning om sammanhang eller vad det betyder men du kanske vet bättre. (inte mycket rätt i det här inlägget [zzz])
Här, dessa är kompatibla: Super-duper-bra minne!

Vad används datorn till? I de flesta sammanhang är det mer värt att få mer minne än att ha hög hastighet på minnet. Om det på SweClockers stämmer (vilket jag inte tvivlar på att det gör) så får du långsammare hastighet till minnet, men det borde ändå fungera. Det är få BIOS och chipset som kräver att det är samma storlek på stickorna.

Men ärligt talat, minne är billigt. Ska ni ändå uppgradera så se till att maxa [y]
Mario:

Vad används datorn till?


Vanliga dagliga sysslor såsom mediekonsumtion, en aning spelande, en del bildredigering och andra sådana sysslor.

Mario:

Men ärligt talat, minne är billigt. Ska ni ändå uppgradera så se till att maxa [y]


Mja. Det må vara billigt, men vi är ytterst fattiga. Tanken var att köpa 2 stycken 2gb-stickor. Med de befintliga stickorna så blir det 5gb - utan dem 4 (NO WAI!?) - mer än tillräckligt. Dock har jag ingen aning om hur 32-bitars Windows respektive Linux hanterar mer ram än 4gb.