Forumet - Att kombinera patriarkal mångkultur och feminism i ett samhälle, går det?

Att kombinera patriarkal mångkultur och feminism i ett samhälle, går det?

5458 0 177
Går det alltså att kombinera olika kulturer, varav vissa är starkt patriarkalt präglade, med en feministisk agenda i ett och samma samhälle? Diskutera gärna.
Senast ändrad 10 Dec 2014, 19:33 av Exner

Spana också in:


Razor:
Tycker du att det är det mest jämställda stället i världen?

Vad är en kultur värd om man förändrar den till oigenkännlighet?
så du tycker svensk kultur inte är värt något? den var ju mycket patriarkal för några årtionden. kulturer förändras ständigt, man får bevara de viktiga delarna av kulturen.

Z0dd: Ja. Nationalism är ett hot mot kvinnor, inte mångkultur. Antifeministiska partier är vanligtvis nationalistiska och vill inte ha mångkultur.
Så t ex fundamentalistisk Islam, Judendom, Kristendom och kulturer kretsande kring dessa m .fl. är inget hot alls mot jämställdhet? Lägg av.

MarcusKing: Nej, det är inget jämställt med USA men feminism är en global rörelse?
Jag förstår inte vad du försöker säga.

lmaomynigga: så du tycker svensk kultur inte är värt något? den var ju mycket patriarkal för några årtionden. kulturer förändras ständigt, man får bevara de viktiga delarna av kulturen.
Det tog tid att förändra Sveriges kultur. Kommer import av kulturer som är långt bakåt i utvecklingen att främja den feministiska rörelsens agenda?
Nej det är klart att det inte går att importera starka "patriarkala värderingar" från mellanöstern & afrika och förvänta sig sedan att de ska kunna anpassa sig till en modern feministisk livsstil. Men feminister är inte direkt kända för att tänka i realistiska banor så man får ha översyn med att de inte kan greppa så värst komplicerade frågor.