Forumet - att ladda ner illegalt på internet (musik, film etc)?

att ladda ner illegalt på internet (musik, film etc)?

7007 0 56

Spana också in:


Xisco: Ja DETTA är varningen!Ne men att erbjuda att visa hur är inte tillåtet då du har intentionen att faktiskt göra det.
Aha ok, aa men skärper till mig! Kommer icke att skriva, varken här eller PM.

S3ON: PM funkar fint, modsen kan inte se vad som skrivs i PM såvida man inte blir anmäld av mottagaren! Blink
Sschhh S3ON Förvånad

Ulricspath: Det gör det Inte mer okej för det. Upphovsrättsmässigt så stjäl du den fortfarande.
Nej, du kopierar. Hade du stulit så hade det rebricerats som stöld och inte som upphovsrättsbrott. Kan förklara skillnaderna:

Exempel 1: Kalle har en kiosk där han bland annat säljer kexchoklad, Kalle säljer sin kexchoklad för 10 kronor styck och han köper in dem för 3 kronor styck. Åke kommer in och stjäl en bit kexchoklad vilket resulterar i att Kalle förlorar 3 kronor som han inte kan få tillbaka. 

Exempel 2: Kalle har spelat in och släppt ett musikalbum som kostar 160 kronor att köpa. Åke laddar ner albumet via The Pirate Bay utan att betala vilket resulterar i en TEORETISK förlust på 160 kronor. Åke har inte snott någon fysisk CD som kostat något i inköp för en CD-handlare, utan han har laddat ner en kopia på nätet. Enda förlusten är utebliven försäljning som endast är en spekulation, det är inte säkert att Åke hade köpt skivan bara för att den inte hade funnits att få tag på gratis. 

Förstår du skillnaden?