Forumet - Att må bra/dåligt.

Att må bra/dåligt.

3579 0 42
Vad är grejen med att må dåligt och bra?

När man mår dåligt ska man alltid få denna uppmärksamheten '' ååh hur måår du? finns här om du vill prata...''!
Eller självklart inte alltid, men varför är det så himla speciellt att må dåligt?!
Det gör man ju jätte ofta, okej, det kan vara gött att prata av sig med någon och lösa problemet, det är klart!
Men om man mår bra då är allt som vanligt, då är inget speciellt.
Nej då ska man inte säga att man finns att prata med om dom BRA SAKERNA, man ska bara prata med folk om dom DÅLIGA SAKERNA.

Det verkar ju mycket bättre att få prata av sig om dom bra sakerna, så man får njuta av dom längre och dela med sig av dom roliga sakerna än att få gå och vara glad om dom själv.
Jag menar inte att man alltid måste få frågan eller bli tillsagt 'finns här om du vill prata'. Folk pratat med folk ändå. Men varför alltid om dom dåliga sakerna!?

Om man någon frågar mig i verkligheten om hur jag år säger jag alltid att jag mår bra, eller oftast. Även om jag mår mindre bra så undviker jag att säga det.
Men när jag har sagt att jag mår bra så är det som vanligt igen, men om jag någon gång säger att jag mår dåligt, då får jag direkt tillbaka '' varför'' och allt vad det nu är.

Jag menar inte att det är dåligt på något sätt att folk vill hjälpa till folk som mår dåligt, men varför kan man inte få fram det bra också!?

Om man pratar om det som är bra så kanske man sprider glädje och själv mår bättre av det för att man har fått ''minnas'' det som var bra en gång till.

Spana också in:

m3lis:

jag menar att om vem som helst mår bra så kan man dela med sig om det!


Gör du inte det? Det första jag gör när något roligt hänt är att smsa/msna alla mina polare och berätta om det, och de gör likadant själva. Man delar ju "automatiskt" med sig av allt roligt som händer/hänt, det är inte så att någon kommer och frågar "Hänt något roligt?" och endast då får man berätta om det roliga...

Dessutom vill jag påstå att anledningen till att man visar att man finns där för någon som är nere är för att det - för de flesta - är "ovanligt" att vara nere, i förhållande till hur vanligt det är att vara glad, därför går man inte runt och försäkrar sig om att alla i ens omgivning är lyckliga.
Att må dåligt handlar inte om att en fjortis har mensvärk, och så ska hela fjortisgänget följa med till skolsköterskan.

Många människor får svår ångest, många har skräckänslor av nåt som har hänt i förfluten tid.

Depression/ångest o andra psykiska sjukdomar är vad jag kallar ''att må dåligt''
m3lis:

När man mår dåligt ska man alltid få denna uppmärksamheten '' ååh hur måår du? finns här om du vill prata...''!


Tycker det är tvärt om, alla som mår bra och pratar massor hela tiden får massor av kompisar och upmärksamhet, men de som mår dåligt får inga kompisar och bryr sig ingen om. Borde vara tvärt om. :(

m3lis:

Nej då ska man inte säga att man finns att prata med om dom BRA SAKERNA, man ska bara prata med folk om dom DÅLIGA SAKERNA.


Tycker det är tvärt om, alla bara är glada och pratar om bra saker, de skrattar, pratar om sina vänner, och om dumma värdsliga saker. Hur kan de bara sitta där och skratta och inte se allt dåligt? Miljoner människor dör och svällter, och runt omkring finns det massor av dåligt, men folk bara sitter och skrattar och tänker inte alls på allt dåligt och alla som har det svårt. :(
Cacaoxo:

Depression/ångest o andra psykiska sjukdomar är vad jag kallar ''att må dåligt''


Ja, det ska bli sån stor grej om man mår dåligt!SaltaKätzchen:

Miljoner människor dör och svällter, och runt omkring finns det massor av dåligt, men folk bara sitter och skrattar och tänker inte alls på allt dåligt och alla som har det svårt. :(


Så har inte jag alls uppfattat det.. :o