Forumet - Att olikalängd är en social konstruktion

Att olikalängd är en social konstruktion

1286 0 10

Artikeln säger inte att det är en social konstruktion, utan att det är en evolutionär process. Det finns anledningar till att män är längre än kvinnor, vilket artikeln också pekade på.

ennie: Förresten varför ser man ibland i filmer män som tar till sig och äter ett helt bord med mat , och att kvinnorna och barnen sitter och svälter?
Nog aldrig sett, vilka filmer kollar du på egentligen? I varje fall är det nog inte framställt som en normal skildring.

Spana också in:


Vehnk: Artikeln säger inte att det är en social konstruktion, utan att det är en evolutionär process. Det finns anledningar till att män är längre än kvinnor, vilket artikeln också pekade på.

jja men tycker du det är männens styrka att ni bestämmer och bara bryr er om vad ni själva vill?

Vehnk: Nog aldrig sett, vilka filmer kollar du på egentligen? I varje fall är det nog inte framställt som en normal skildring.
kollar bara på dokumentärer!

sudd: Så tramsigt av en "antroprolog" att lägga sig i genetik och evolution. Att männen är längre än kvinnor är genetiskt betingat. Det är också därför inte konstigt att det finns flera överviktiga kvinnor i världen, särskilt i usa.

asså de står att männen blir längre för dom får mer mat! och fått de länge.
över vikt beror mer på skräpmats kulturen sån mat blir man inte lång av hahahaha

sudd: Så tramsigt av en "antroprolog" att lägga sig i genetik och evolution. Att männen är längre än kvinnor är genetiskt betingat. Det är också därför inte konstigt att det finns flera överviktiga kvinnor i världen, särskilt i usa. 
som jag har förstått det, så stämmer det att det idag ligger i kvinnors gener att de flesta blir kortare än män. men, att det av yttre omständigheter har blivit så. så är det såklart med alla arter, man påverkas av omgivningen. jag menar naturligt urval och sådär. den mest lämpade klarar sig bäst. kvinnans kropp har under flera tusen år av brist på mat anpassat sig för att klara av att leva ändå. detta handlar mycket om biologi. men jag tycker inte att det är alldeles jättefel att skriva som ennie skrev, att det handlar om "en social konstruktion". olikalängd må nu ligga kodat i våra gener, men jag tycker fortfarande att det är intressant att det går att se hur årtusenden av fruktansvärd ojämlikhet påverkat vårat utseenden.