Forumet - Att på på elevhem och att hyra ett möblerat rum.

Att på på elevhem och att hyra ett möblerat rum.

1430 0 23
apple99:

Hur mycket betalar varje månad och vad har ni för rättigheter och skyldigheter?


Det varierar väldigt mycket från vilken stad man bor i. Jag t.ex. betalar 3700 i månaden och min bror som pluggar i Umeå betalar bara 1500 i månaden.

Det är lite som ett vandrarhem ungefär. Möbler finns där och du får använda de hur du vill så länge de inte går sönder, för då blir du ersättningsskylldig. Du får även ta med dig egna möbler och ta bort möbler som finns på plats. På alla platser jag varit på, så har de också förbjudit att man sätter upp spikar i väggarna eller ändrar något på väggarna (målar om, tapetserar om).

Other than that så är det som vilken bostad som helst. Regler varierar sig.

Spana också in:

apple99:

Tack :)


Det är ju helt olika beroende på skola :P

jag betalar t.ex 500kr/vecka, alltså 2000kr/mån.
fast då måste jag utöver detta betala för mat 5dagar och alla måltider från frukost-kvällsmat då 500kr/vecka också så blir ca 4000kr/mån för allt det för mig.

Kolla upp med berörd skola vad de har för priser
Bodde på elevhem någonstans i Småland under tre år. Då betalade jag 3400kr i månaden för ett litet möblerat rum i korridor med stort delat kök, ett pris i vilket internet, frukost, lunch och middag alla dagar utom helger ingick.

Idag bor jag i en studentlägenhet på 19kvm med basmöblemang (säng+skrivbord+lampa) och pentry. Internet och el ingår i hyran som ligger på 3035kr.