Forumet - Att sätta en ny människa till världen

Att sätta en ny människa till världen

347 0 22
Såg på MTV:s 16 and pregnent, dom som egentligen inte vill/är mogna till att bli föräldrar blir det. Är det rätt för båda familjerna, föräldrarna och barnen?!
Jag har vänner som föröker sej hipp som happ och det tycker jag är fel. Dom flesta är flera år yngre än vad jag är och inte alls redo.
Medans man själv har fast inkomst, hus, partner (som har fast jobb) försöker få barn men inte lyckars..

Vad är rätt och vad är fel att sätta en ny människa till varlden?

Spana också in:

Tycker inte att man kan säga att generellt så är det så att alla unga som skaffar barn inte är mogna för det och därför är det fel. allt är induviduellt, men såklart att det är fel om ngn som inte är mogen för det skaffar. men det har inte så mycket med ålder att göra, utan med egen utvecklig. vissa 16 åringar kan ju vara mer mogna på många sätt än en 20 åring. det är olika från person till person
Jag påstår inte att ALLA som är unga och skaffar barn gör fel. Är man mogen för sin ålder och känner att man kan ta ansvar för ett litet barn så får dom absolut göra de. Men jag tycker att det verkar mer som att de är "det senaste". (För några år sen var förlova sej "det senaste", även dom som bara hade vart tillsammans i 1 vecka, överdrev kanske men ni förstår poängen)
Det verkar inte som att folk tänker snäppet längre än att ett barn är litet, mysigt och gulligt och har egentligen ingen aning om verkligheten och vilka uppoffringar man då gör som ung förälder.
Kom ihåg att då menar jag inte ALLA men många!
Varken rätt eller fel, då det är livets egentliga mening, att sätta fler individer av sin art till världen.

Men att vara i rätt förhållande är ju att fördra. Man måste ju dels kunna försörja både sig själv och barnet och då alltså ha en inkomst. Att skaffa barn när man fortfarande pluggar är ju ganska korkat.
Dan_the_ironman:

coolt statement....


Men true ellerhur? Att skaffa barn är vel de o-miljö-vängligaste man kan göra. Jag skulle aldrig skaffa barn, könner jag mig ensam så skulle jag ta hand om en övergiven hamster ist. De som öndå tvunget ska ha en av egen ras kan vel adoptera en av de där miljonerna barn som dör i svält