Forumet - Att skära sig, bra eller dåligt?

Att skära sig, bra eller dåligt?

10527 0 106

Spana också in:

kaosflicka:

Jag tycker det är bra, det låter jättekonstigt, men det stoppar ångest och en del


Det är ju därför folk skär sig, men klart det är korkat, det borde ju även du förstå. Känner tjejer som idag är mellan 19-22 som idag har det jäkligt jobbigt med de ärren som fyller deras armar.

De får fortfarande svårt att få jobb, de ses ner på och får ständigt konstiga blicka och frågor om något som de gjorde som 13-14 åringar.

Nej det är dumt att göra det.
Att skära sig är en enkel och kortvarig utväg för att slippa ångest och diversa. Det håller aldrig i längden och det bästa är nog att ta tag i sina problem istället för att hitta temporära lösningar. Att skada sig själv genom att tex skära sig själv blir även ett beroende och svårt att ta sig ut. Man kan faktiskt gämnföra ett självskadebetende med alkoholism, båda är ett beroende och båda är oftast för att lindra ångest.
Att skära sig är rent av idiotiskt, och det kan jag erkänna nu efter att ha kommit ur ett fem års långt självskadebetende, det är inte värt det i längden
Att skära sig är i regel inte något jag skulle uppfatta som bra, men alla gör som de vill och det är inte min grej att döma. Finns ju så olika anledningar till att folk skär sig; någon ser det som en konstform, en annan får en sexuell kick av det och den tredje gör det för att döva ångest. Den sista är väl den som blivit mest uppförstorad dock. Jag gör inget dera, för jag tycker att det är korkat (och för att det inte hjälpte).

Dock hade jag en kompis som skar sig som sedan började röka istället och slutade då att skära sig. Det tyckte jag var dåligt och rent ut sagt korkat. Att skära sig skadar inte mer än huden (den skar aldrig djupt nog för att få ärr) och att röka är helt klart ett sämre alternativ.
Webbitch:

Det tyckte jag var dåligt och rent ut sagt korkat. Att skära sig skadar inte mer än huden (den skar aldrig djupt nog för att få ärr) och att röka är helt klart ett sämre alternativ.


När man skär sig kan man ha av nerver som man behöver för att känna osv och röra sig, oftast väcer nerver tbx men alla gör inte det.
Sen skadar man många runt omkring sig psykiskt när man skär sig, men jag kan hålla med dig, dumt alternativ att röka ist, varken att skära sig elr röka är bra
minimojen:

När man skär sig kan man ha av nerver som man behöver för att känna osv och röra sig, oftast väcer nerver tbx men alla gör inte det


Grejen här var att den som skar sig inte någonsin skar djupt. Jag har haft rivmärken från kaniner som varit djupare. Så några nervskador var det nog inte mycket till tal om. Och då att röka istället, vilket leder till jobbigheter för både en själv och andra känns rätt meninglöst.
Sår som knappt ger några ärr är sjukt mycket bättre än KOL och lungcancer liksom.