Forumet - Att sluta vara vänner

Att sluta vara vänner

287 0 3
Denna tråden är mer för att skriva av mig och se om nån annan känner igen sig.. Iallafall det handlar om en tjeje i min klass jag vart kompis med under hela gymnasiet. Vår grupp har bråkat ibland men vi har haft det kul ihop. Just den tjejen är mycket hård och det kan man få från första intrycket, hon är högljud, säger vad hon tycker med mera. Men nu under senaste terminen vill hon bara ha hjälp med allt i skolan av mig... Allt. Hon har valt att hoppa in på en annan skolkurs utanför skolan som tar upp hennes tid och därför ligger hon efter med mycket. 

Igår på en fest vi hade med många andra så blev jag ledsen över en sak som hade hänt för några veckor sedan, hon visste om vad som hade hänt och jag skrev till den personen (äntligen) hur jag kände och att jag ville prata om det. (För att jag hade bara låtit det glidit undan förut). Iallafall, jag gick upp till henne och sa vad den andra tjejen hade skrivit till mig, jag ville prata med henne för att hon är mindre konflikträdd med mera. Men får till svar "Du kan inte ta det här imorgon, det förstör stämningen". 

Jag tyckte helt ärligt det var lite hårt. Hon var nykter, jag lite lullig och känslig men man kunde sagt det på andra sätt. Under hela gymnasietiden har jag funnits för henne, lyssnat på henne och hjälpt henne så det kändes skitigt. 

Jag har lärt mig att jag måste prioritera vilka som är mina vänner, ta bort dem som får mig att gråta på toan på en fest och ha mig nära de personer som får mig att må bra.