Forumet - Att tro

Att tro

1232 0 110
Många här verkar vara icke-troende. Troende på Gud då. Ni verkar tycka att det är irrationellt att tro och tillbedja en Gud. Låt oss då säga att det är irrationellt. Är det ändå så provocerande och fel? Att bara tro. Du kanske tror på att ditt liv kommer att bli bättre. Tror att nästa dag blir ett helvete. Tror att det inte finns någon Gud. Tror att det kommer att bli fred på jorden en vacker dag. Tror att det finns någon för alla. Tror att du är bättre än alla andra. Tror att du är sämre än alla andra. Man kan tro mycket.

Jag kanske tror på Gud och vad kristendomen lär. Jag påstår inte att jag vet att detta är sant. Men jag tror på det. Det kanske inte låter logiskt, men vi vet inte säkert hur allting uppstod och huruvida det finns en högre makt. Ifall man då känner en dragningskraft till något inom sig. Ifall man behöver något större och mår bra av det. Ifall det hjälper en genom livet. Ifall det ger en styrka. Är det dåligt att tro då? Är det inte rätt förnuftigt att behålla sin tro som hjälper en och får en att må bra, som ger en mening i livet och styrker en?

Jag tror på individen och dennes rätt att leva sitt liv hur denne vill så länge det inte förstör någon annans. Jag tror på att denne får tro på precis vad den tror på och bli accepterad för det. Jag tror på en värld med klara öppna ögon och röda stora hjärtan
[love]
logik är ett stort jävla axiom, och jag är religiös i bemärkelsen att jag tror på mig själv som den högsta sanningen. jag finner ingen tro orimlig, i och med min bristande tro på logik som alltings mått, däremot så finner jag många trossystem felaktiga och/eller dåliga. dock knappast sämre än vår genomsnittlige ateist, som jag i regel har svårt att hitta någon punkt att enas och känna samhörighet med.

osv.
Vad fan är meningen med tråden?

Jag tror inte på god, jag tror inte att gud inte finns. Men jag försöker leva så som den gud jag hört talas om skulle vilja, kärlekens gud, ömhetens gud.
Om gud tycker att jag inte får ha samlag före giftemål och att jag inte får göra något på söndagar så ber jag denne att dra åt helvete.
Jag bryr mig bara om vad min gud förespråkar, sen ifall denne finns eller inte skiter jag blankt i.

Spana också in:

Dear Madame:

Är det dåligt att tro då?


När ditt sätt att leva på påverkas av din tro tycker jag det gått för långt.
Och när andras sätt att leva på påverkas av din tro har det gått alldeles för långt. Att ändra sitt liv efter en religion i hopp om att belönas i "livet efter detta" finner jag ganska dumt och onödigt då det inte finns några bevis alls på att något sådant existerar, skulle ju kännas rätt segt att få reda på att man levt efter en religion helt i onödan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Förlåt för småflummigt inlägg, kommer knappt ihåg vad ja skrev (orkar inte läsa igen) är alldeles för trött......
Les voleurs:

Dåligt formulerat av mig, jag menar när troende folk till exempel avstår från saker de egentligen vill göra i tron att det är det bästa för dom, när det kanske faktist inte är det....


det är väl precis det samma som att inte äta broccoli i tron att man inte gillar broccoli, bara på en helt annan skala. ett beslut, en tanke och vilja är precis lika personlig och definitiv alldeles oberoende av i vems namn det förekommer, och endast genom att tro på en underställdhet - ur ett religiöst perspektiv - är detta beslut någon annans att fatta. så ditt resonemang förutsätter lite att de religiösa har rätt, och att din åsikt är att gud har fel, och att de har fel som tror på guds ord.

ibland är det lite för jävla uppenbart hur konceptet "djävulen" uppkommit, uppenbarligen fanns denna typ av ateism även då denna makt populariserades som förklaringsmodell för varför dessa idéer sprids vidare. jag tror säkert att de verkar skitlogiska för de som tror på dem, och accepterar dem som sanningen, men för mig är de fullständigt absurda.
När du tror så skänker du en viss trovärdighet till dom andra som tror, och dom som tror gör efterblivna saker, tänk på alla unga kvinnor som dött av illegala aborter i katolska länder i Sydamerika, tänk på jihadister och liknande arslen, tänk på israeliska judar som driver bort palestinier från sina hem därför att någon osynlig skäggig man uppe i himlen som ser allt vill det enligt nån bok skriven av fårherdar för tusentals år sen osv.
Dear Madame:

Är det ändå så provocerande och fel? Att bara tro.


Just det, vad skadar det oss att ni tror på ett efterliv, varför kan vi alla inte bara leva i harmoni och acceptera vad alla tror på?
NAw, denna tanken är så söt, men jag kan inte låta någon tro på gud för ni flyger flygplan in i byggnader, krigar etc...
MEN VÄRST AV ALLT TEISTER NÅGONSIN HAR GJORT!!!
Ni drar in era barn i skiten, oftast lär teister barnen, detta är bibeln, detta är vad DU och JAG tror på, när barnen är små och inte vet bättre, vänta tills dom e gamla och säg, Detta är vad vissa tror på..

När man hjärntvättar barn sådär så tar man iväg den fria viljan och man utsätter dom faktiskt för intelligenta svårigheter, ett normalt barn är nyfiket och försöker få reda på varför himlen är blå, medan ett barn som blivit hjärntvättat till att tro på gud nöjjer sig med att gud gjorde det, hatar sånt som dödar nyfikenhet, och religion är det största hotet mot nyfikenhet...

Typ därför jag inte kan låta någon tro på någonting som inte är sant.
S3ON:

Jag är agnostiker! [bigcheers]


Visar sig oftast att agnostiker är ateister men inte vågar säga det för dom pallar inte riktigt med alla jävla argument och varje försvar man måste lägga upp..

Men frågan är i stort sätt, accepterar du påståendet att gud finns?
Agnostiker= Nej, men vi får la vänta och se..
Ateist= Nej, det finns inga bevis att stötta det..
Teist= Ja, det finns så mycket vi inte kan förklara.
Deist= Ja men han har lämnat oss.

Agnostiker och Ateister är typ samma sak :D
fast det e vad jag tycker.
JoElite:

Typ därför jag inte kan låta någon tro på någonting som inte är sant.


Jaha, okej. Så du kan inte låta henne tro på någonting eftersom det hon tror på i någon utsträckning sammanfaller med vad någon som begått ett terrordåd tror på, eller med vad någon som medverkat i ett krig tror på?

Vad tror du på som är så fantastiskt unikt att ingen som begått ett terrordåd eller medverkat i ett krig delat denna tro?

Hur tänkte du uppfostra dina barn? Är din avsikt att förklara att inga vetenskapliga teorier kan verifieras och att aldrig någonsin påstå att någonting skulle vara på ett visst sätt? Tänker du avstå från att berätta för dem vilka handlingar som är rätt eller fel? Inser du överhuvudtaget att du kritiserar en grupp baserat på lösa antaganden och felaktiga föreställningar om både vetenskap, konceptet hjärntvätt och barnuppfostran?
mediakatt:

eftersom det hon tror på i någon utsträckning sammanfaller med vad någon som begått ett terrordåd tror på,


Det är inte det det handlar om, det är faktumet att religion inspirerar till diskriminering, mord, krig ETC, som i 9/11 blev USA också religiöst inspirerade att hämnad flygplanen du vet, minns du hur george höll på med, VI måste döda dom här onda människorna,.. Han använde kristendommen för att styra USA till krig..

religion är farligt, den kan hamna i fel händer och utan tvivel vara våran undergång.

mediakatt:

Vad tror du på som är så fantastiskt unikt att ingen som begått ett terrordåd eller medverkat i ett krig delat denna tro?


Kan inte komma på någonting, vi säger som så här, ingenting jag lägger min tro i inspirerar till mord.
( tror inte på någonting ändå, vad jag vet )

mediakatt:

Hur tänkte du uppfostra dina barn?


Jag tänker inte lära dom VAD dom ska tänka..
Jag tänker lära dom HUR dom ska tänka.

S3ON:

Ibland tycker jag:


Intressant. du låter som en teist som tappar tron.
JoElite:

religion är farligt, den kan hamna i fel händer och utan tvivel vara våran undergång.


Jaha du, precis som politisk övertygelse, vetenskaplig övertygelse eller precis alla andra former av fanatism?

JoElite:

Kan inte komma på någonting, vi säger som så här, ingenting jag lägger min tro i inspirerar till mord.( tror inte på någonting ändå, vad jag vet )


Det är ju festligt att du påstår, med tanke på att du vid upprepade tillfällen på det här forumet uttalat dig som en person som tror på mängder utav vetenskapliga teorier.

JoElite:

Jag tänker inte lära dom VAD dom ska tänka..Jag tänker lära dom HUR dom ska tänka.


I så fall kanske du borde fundera lite på hur ett barn som inte får någon vägledning av sina föräldrar i hur de ska agera kommer må och bete sig. Spoiler: Inte särskilt bra och inte särskilt trevligt.
S3ON:

Mm.. [sad]


Eller en ateist som börjar tro xD

mediakatt:

Jaha du, precis som politisk övertygelse, vetenskaplig övertygelse eller precis alla andra former av fanatism?


OH NEJ inte precis som någon av dom, om du leder folk med en religion så tror dom att dom kommer att bli evigt belönade om dom gör exakt som du säger att gud säger... eller vad man säger..
En religion är en livsstil, man tror att man får sina moraler därifrån, man tror att allt gott kommer ifrån ens egna religion, man kan bli driven till att göra vad som helst för sin religion, TILL OCH MED förstöra jorden, många religiösa tror allvarligt att jesus kommer tillbaka och att alla som inte tror kommer att hamna i ett krig emellan änglar och demoner..
DOM BRYR SIG INTE OM JORDENS ÖDE för dom tror att vi redan är körda, kan du tänka dig att såna personer nästan har fått makten i USA och kunnat få koderna till kärnvapen..
Vi som bor i landet med mest ateister borde vara lite nervösa att någonting sånt händer, vi äter trotts allt bebisar och korsfäster kristna dygnet runt.. ( tror många helt seriöst xD )

Ingen annan fanatism erbjuder ett efterliv med belöningar.


mediakatt:

som tror på mängder utav vetenskapliga teorier.


Handlar inte om tro i vetenskap, vetenskap är motsatsen mot tro, det är viljan att veta och utvecklas.


mediakatt:

I så fall kanske du borde fundera lite på hur ett barn som inte får någon vägledning av sina föräldrar i hur de ska agera kommer må och bete sig.


Jag lär dom hur dom ska tänka, sen lär dom sig resten själva..
Ser inga flaws i det, förstår inte vad du menar med att det inte är en vägledning.