Forumet - Att tycka utan att tänka

Att tycka utan att tänka

2834 0 35

Tjabba!

Klockan är sent såg jag nu men jag kom på att jag vill diskutera en grej. Den här bilden har ni nog sett:

heineken-dog-fight-protest.jpg

En ganska hemsk bild, vilket gör att folk gärna delar den. Tyvärr så tänker folk inte på att det tar ungefär 10 sekunder att googla "Heineken dog fighting" och kolla om någon på Heineken faktiskt godkände att deras prylar användes i det här sammanhanget. Kollar man efter så visar det sig att klubbägaren köpt in öl och prylar och haft något promotionevent dagen innan och inte plockat undan flaggorna efteråt. Känns som en aningen mer rimlig historia än att ett stort företag skulle bajsa ner sitt rykte för att få in lite pengar från ett hundslagsmål i Mongoliet, men det tänker inte de tusentals rövskallar som delat bilden. 

Jag ser det här ganska ofta när saker och ting diskuteras. Folk väljer att tycka saker som passar in i deras världsbild utan att ta reda på hur saker och ting faktiskt ligger till. Diskutera. 

Spana också in:


reben: d e ngt av d sämsta m sociala medier. ser sånt på fb hela tid1. o cpn länkar fria nyheter elr dylikt o sen e d nån som nt kan tänka sj som tror d e 1 riktig nyhet osv, delar vidare. folk vet nt va källkritik idag. gör man nt sånt i skolan. borde läggas mer tid på de
Om det inte är för mycket begärt så kanske du skulle kunna stila till ditt språk åtminstone till den grad att man inte riskerar en hjärnblödning av att försöka läsa det.