Forumet - Att utveckla bättre forum

Att utveckla bättre forum

2760 1 2

Nu har jag visserligen lite av ett specialintresse när det kommer till detta, med tanke på att jag varit med och byggt UM i några år, men kanske kan någon annan också vara intresserad av detta, med tanke på att ni ändå spenderar en ohälsosam mängd tid på ett forum.


Jeff Atwood är en utvecklare som byggt det framgångsrika sajtnätverket StackExchange, och han har rätt nyligen släppt en ny sorts forummjukvara vid namn Discourse. I den här föreläsningen pratar han om forum, varför de är bra och varför de suger röv. Där läggs även fram lite nya idéer för hur han tror att man bygger ett framgångsrikt forum. 

Föreläsningen är som ni kan se rätt lång, så om ni inte pallar titta på den kan ni istället kika igenom den presentation som hänger ihop med föreläsningen. Där får man innehållet i punktform.

Frågeställning: Vad tycker ni om forumens utveckling? Varför tror ni att forum i princip sett exakt likadana ut sedan 2003? Vad är bra respektive dåligt med forum? Hur tycker ni att man kan utveckla forum att bli bättre (och bättre i vilken mening)? Vad tror ni om DIscourse (demo kan testas här)?