Forumet - att vänta medan kompisen äter middag

att vänta medan kompisen äter middag

3243 0 40
minns hur jag brukade följa med kompisar hem efter skolan när jag var liten och när det var dags för dem att äta middag fick jag sitta på rummet och bläddra i en min häst-tidning medan magen kurrade. det kändes alltid som en evighet från att föräldrarna ropat "nu ÄR DET MAAAAAAAT" till att kompisen kom tillbaka mätt och belåten

brukade ni också få sitta och vänta? vad tyckte ni om det? är det snålt? otrevligt? föredrog ni det framför att sitta med vid bordet de gånger det inte fanns mat till er? 
Rätt ofta. Men inte hos alla kompisar eller alltid. Sjukt otrevligt gjort nu när jag ser på det med vuxenglasögon. Så var det nästan väldigt sällan hemma hos mig iaf. Men ja, det kan ju vara en ekonomisk fråga hos vissa familjer såklart.

Minns att jag läste någons dagbok en gång när jag satt och väntade. Skämdes sedan.

Spana också in:


mens: Rätt ofta. Men inte hos alla kompisar eller alltid. Sjukt otrevligt gjort nu när jag ser på det med vuxenglasögon. Så var det nästan väldigt sällan hemma hos mig iaf. Men ja, det kan ju vara en ekonomisk fråga hos vissa familjer såklart. 
tänker också att det är ganska otrevligt gjort. även om det inte finns tillräckligt mycket mat kan föräldrarna i alla fall erbjuda barnets kompis att sitta med vid bordet
Har alltid fått sitta med, tror jag. Kan i alla fall inte minnas någon gång jag inte fått vara med vid matbordet, i alla fall. Kan hända att jag inte alltid fick/blev erbjuden att äta, men jag var nog alltid erbjuden att vara med. Konstigt att inte bjuda in gästerna att delta. Låter underligt, fast det kanske är vanligt. Tråkigt, hur som helst. 
Nej, det stämmer inte. Det gick till så förr i tiden, alltså att kompisar fick sitta på rummet när familjen skulle äta, men på senare tid har den kulturen, eller vad man nu ska kalla det, dött helt. 

70-talet, 80-talet, möjligtvis på 90-talet, kanske en bit in på 00-talet. Men efter 2005 har det aldrig hänt i Sverige. 

terrormat: brukade ni också få sitta och vänta? vad tyckte ni om det? är det snålt? otrevligt? föredrog ni det framför att sitta med vid bordet de gånger det inte fanns mat till er?
Det skiljde sig åt beroende på vem man var hemma hos. Men jag föredrog faktiskt att sitta och vänta, för jag var alltför obekväm med andra än de jag kände, och att äta middag med halvfrämmande kändes som en större prövning än att sitta och vänta på rummet, även om det också kändes genant och obekvämt. Sedan var jag nästan aldrig hungrig, verkar det som - men så är det nu, jag kan glömma bort alla hungerkänslor när jag umgås med folk jag gillar, kanske för at tmitt psyke är så engagerat att kroppen glöms bort. Däremot har jag aldrig suttit med vid bordet utan att delta i middagen, det hade varit hemskt.