Forumet - Att vara asexuell? att ha ett förhöllande?

Att vara asexuell? att ha ett förhöllande?

470 0 7
jag har funderat lite på asexualitet. Den enda skillnaden mellan asexuella personer och sexuella personer är väl att den asexuella ALDRIG har sex? har jag rätt? men den känner fortfarande kärlekKÄRLEK till "just den personen"? Alltså att den asexuelle också strävar efter kärleksförhållanden osv.?

är det endast sex som asexuella avstår ifrån? alltså, hur är det med hålla hand, pussas, kyssas, hånglas både innan på och utanpå kläder, mysa osvosv? är de också big nono. Antar att det är väldigt oliak från person till person men vad tror ni är lite standard sådär?

Jag är i en period. Eller jag har varit i denna period ett väldigt bra tag - jag skulle jättegärna vilja ha ett förhållandearrow-10x10.png utan sex men fortfarande "med allt annat". Fast har absolut ingenting emot sex. och jag har gärna sex i vanliga fall.
men är jag då i denna period asexuell? haha.
inte för att jag måste/vill sätta en etikett på mig men skulle va kul å veta ltie hur ni tänker. och att hitta en likasinnad person som man dessutom är attraherad och får känslor för känns ju som 1 på 9.000.000...
hur ska man gå tillväga?

Fråga:
skulle ni kunna tänka er att ha ett förhållandearrow-10x10.png HELT utan sex?
De asexuella jag språkat med har helt avstått fysisk kontakt, kramar kyssar och liknande går bort. I vissa fall har det handlat om rena äckelkänslor, i andra bara att det är en menlös handling. Tror att ett visst mått av individualitet är standard. Kärlek är det kraftigaste och mest djuprotade vänskapsband. och att ta bort vissa handlingar gör ju inte att känslorna tas bort.

Skulle dock ha svårt att se mig själv i ett asexuellt förhållande.

Tror inte att det är konstigt att i perioder inte har något som helst intresse av "sexuella" handlingar. Tror att det går att tröttna på eller känna stark olust inför precis som mycket annat.

Spana också in:

Man kan vara asexuell emot olika saker tex att hångla eller att ha sex

Men För många är nog sex en väldigt central del i ett förhållande. Det du behöver göra är att du ska inte vara ärlig till och börja med och hitta på ursäkter till varför du inte vill ha sex. Senare in i förhållandet när du har din partner i ditt nät, då kan du "komma ut" för din partner. Tar hen de bra är det bra, dumpar hen dig så är hen inte värd dig ändå, win/win