Forumet - Att vara en introvert

Att vara en introvert

3021 0 32
Jag känner allt för väl igen mig i detta, jag har alltid haft svårt att prata, och vara social. Jag vet hur man pratar, och vad man kan säga när och hur man småpratar. De är bara att jag inte kan när det verkligen gäller. Hjärnan bara stänger ned och ibland vill jag bara därifrån. Vad jag vet beror detta ofta på något i barndomen, som har skapat en defensivitet i sociala sammanhang. Har man blivit "skadad" av någon eller några vid flera tillfällen, går man in i ett defensivt läge när man hamnar i situationer där man kan bli utsatt för samma sak. Själv blev jag mobbad när jag var liten och de vände allt jag sa emot mig. Jag var även väldigt känslig, så de försökte gång på gång få mig att bryta ihop. Allt detta resulterade i att jag har svårt att känna mig trygg i sociala situationer.

Jag undrar dock om det kanske är lättare för dig att prata enskilt med personer. Jag har alltid haft svårast att prata i grupp, så det jag gjort är att jag blivit kompis med enskilda personer, och när jag lärt känna dem väl använt dem som ett hjälpmedel när jag talar i grupp. Jag kan generellt slappna av mer när jag vet att någon jag litar på är med i samtalet och kan gå i mitt försvar om något skulle hända (vilket det sällan gör). Jag skulle rekommendera denna metod, då jag genom denna strategi har lärt känna fler och fler och blivit mycket mer bekväm i sociala situationer.

Det första steget är att hitta någon du kan lita på. Det kan kännas svårt, men ofta räcker det med att prata om skolrelaterade saker och bara vara nära personen. Det kommer att bli lättare och lättare att öppna upp för personen, och sedan är det en tidsfråga innan man börjar känna sig bekväm i sociala sammanhang. Man får dock inte vara för tidsoptimstisk, då dessa förändringar tar tid. För mig tog det några måndader innan jag upplevde stor förändring.

med detta sagt måste också tilläggas att det även är viktigt att våga, en viktig sak jag insåg längst vägen är att folk inte bryr sig särskillt mycket om vad man säger, så länge man ger dem uppmärksamhet och pratar med dem. Folk minns generellt inte mycket av det småprat som sägs och gör man bort sig så är det glömt efter en dag eller två.

Sorry att det blev lite långt, hoppas du kan hitta något värdefullt i texten.

Spana också in:

Jag känner verkligen igen mig i vad ni skriver, som tagit ur mina tankar!! seriöst. jag snackar inte speciellt mycket alls på lektioner eller i klassen, speciellt eftersom att jag är ny och faktiskt inte känner dom så jättebra. min syster är helt tvärtom, extrovert och kan skaffa 100 vänner på två minuter i ett rum medan jag helst tar de 2 närmsta om ens de. jag är lite mer som golvet och väggarna, jag finns ju där men jag gör inte så många ljud. ibland knakar det lite men de är sällan jag lägger mig i folks samtal eller engagerar mig. hatar small talk dessutom. jag känner inte att det ger mig något, jag sitter hellre i timmar och pratar om annat med någon jag litar på.

Marmdc:
Om du läser noga så skrev jag att man som introvert har andra egenskaper än att bara  vara tystlåten.  Men det är just det som påverkar mig i skolan. Sen är det så att jag inte tycker det är behagligt att vara på allmänna platser med människor runt omkring osv men det är inget som påverkar mig i skolan. ALLA mina egenskaper som introvert påverkar mig inte i skolan!
Lär dig hanskas med din introverta personlighet. jag lyckades och har en framgång, men fortfarande introvert