Forumet - 8:an, betyg.

8:an, betyg.

1976 1 10
Hej, det är så att jag ska börja i 8:an, och jag vill börja ta skolan mycket seriöst, och få bra betyg. Vad ska jag göra för att få bra betyg? Räcka upp handen ofta? Koncentrera mig på lektionerna? Och, hur ska jag göra ifall jag är upptagen på fritiden? Måste man plugga hemma för att få ett bra betyg? Tack så mycket!

Kommentarer (1)

  1. Avatar

    Alla lärare dömer olika.. De skall ej göra enligt bestämmelser, men de gör.. Du får försöka klura ut vad dina lärare uppskattar och anpassa dig efter deras synsätt.  

Tråden har 10 svar. Sortera efter:
Var uppmärksam på lektionerna, anteckna, delta i diskussioner/svara på frågor i klassrummet, plugga så effektivt och mycket som möjligt, knulla med läraren, var alltid utvilad och kom i tid till lektioner
Koncentrera dig, se till att göra alla uppgifter även de svåra, plugga lite varje dag när ni ska ha prov/förhör o prata inte för mkt med andra om du vet att du inte kan ta igen de sen. Och om ni har ngt längre arbete där ni ska skriva fakta om ngt så bombardera pappret med text, (så länge de du skriver e sant).

Funkar för mig iaf.

Spana också in:

Prata med läraren och fråga vad som krävs för högre betyg. Då får läraren samtidigt reda på att du satsar på högre betyg och kan hjälpa dig mer. Att räcka upp handen är mycket nödvändigt, om du är aktiv på lektionerna eller ej spelar stor roll för ditt betyg, iallafall på den skolan jag gick på. Plugga hemma någon timme är också ett måste nästan och då gäller det att man prioriterar rätt eller prioriterar om för att få tid. Lycka nu till! :)