Aviseringar
Rensa alla

''850.000'' efter våldtäkt.


Ämnesstartare

Tja ni har säkert hört tallas eller sett händelsen överallt på nyheterna om killen från Afghanistan (eller hur det nu uttalas) som ska ha våldtagit en tjej/kvinna i 17h. Därefter fått mer skadestånd än vad tjejen han våldtog skulle ha fått. Detta såklart blev upprörda många runt om i landet. Nu är min fråga till just ''DIG'' som läser detta. Vad skulle just du göra om du fick bestämma hur detta skulle slutat? Aa jag vet nog vad du tänker hehe xD ''utvisa honom direkt'' men det kanske inte är alla som tänker sådär. Finnns det andra straffregler som borde införas mer än att utvisa folk? kommentera din åsikt gärna.


   
Citera
Ämnesstartare

Jag avstår från att besvara frågan för att slippa bli kallad rasist.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Make Sweden Great Again:
Jag avstår från att besvara frågan för att slippa bli kallad rasist.

du får gärna yttra dig 😛


   
SvaraCitera

Som jag har nämnt tidigare hade detta inte skett om vi hade tjänstemannaansvar i Sverige. Han fick skadeståndet pga. att de hade missbedömt hans ålder vid tillfället för domen. 
I övrigt tycker jag att detta skadestånd han nu fått kan gå till kvinnorna han våldfört sig på. 

I övrigt tycker jag att åklagaren borde ha yrkat för utvisning. Kommer man till ett land och våldtar kvinnor, under tortyrliknande former, har man försakat sin rätt att verka i det landet. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

agnesberg:

du får gärna yttra dig 😛

Jag har läst mängder med trådar här på UM där det visar sig hur lätt det är att få varningar och tom bli utsparkad för gott. Det borde väl du veta som, rent gissningsvis, är den som blivit flest gänger avstängd under dina dryga 4 månader på UM, vilket jag personligen beklagar.  Gråter

Jag misstänker som sagt att mina åsikter om vad vi borde göra med denna kille inte lämpar sig för publicering på UM. Däremot uppskattar Flashback och så gott som samtliga medlemmar där mina åsikter. Blink


   
SvaraCitera

Jag tycker det är töntigt att man får snyftrabatt och kan få tröstersättning om man är yngre än 18 och begår ett väldigt allvarligt sexuellt brott. Fullt straff för sexuella brott borde vara från 15+ när man är förklarad som byxmyndig. Den som blev drabbad för detta brott fick ärr för livet och tönten som utförde brottet fick pengar, wtf?


   
SvaraCitera
L Y S

Jag är inte påläst om detaljerna i det här målet. Men rent allmänt är jag för hårda straff, inte detta naiva hippie daltande som man har i Sverige idag.


   
SvaraCitera