Forumet - Avdrag som bara gynnar rika.

Avdrag som bara gynnar rika.

4160 0 64
Ja och så har vi ju RUT, som naturligtvis helt logiskt utnyttjas mest av de rika. 3% av Sveriges befolking utnyttjar 35% av summan, gött... så ska de vara, lätta trycket för alla personer som tjänar mer än de behöver.

Underbar kommentar av Reinfeldt att det skulle försvinna drygt 5000 jobb om avdraget försvann, och att de är viktigare än att de är de rika som utnyttjar skiten... ja de stämmer ju faktiskt till viss del, men det kanske skulle prioriteras att staten satte in folk i arbete i t.ex. infrastruktur... jag menar allvarligt talat... det tar över 12 år att bygga citybanan i Stockholm, en par kilometers järnvägstunnel, som behövs mer än något annat för Sveriges tågtrafik... det tog 25 år för Ryssarna att bygga transsibiriska järnvägen... den är ju bara 900 mil lång, och byggdes tidigt 1900-tal...

How about sätta in dessa 5000 jobb till infrastrukturjobb och få citybanan klar på några år t.ex. istället, och bygga nya stambanor för framtida snabbtåg osv... ne... dom ska städa hemma hos de rika i stället för... dom åker ju bil... inte tåg.

Gotta love the borgers.
Andra åsikter? [smile]

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6744400.ab
Issen:

Andra åsikter?


Ja.

Det är inget fel på bidrag som gynnar rika. Inte mer fel än bidrag som gynnar fattiga iallafall.

Rika kommer alltid att ha det bättre än fattiga, och det kommer aldrig att vara kul att inte ha råd med samma saker som andra har råd med.

Det här är inte något som borde prioriteras när det gäller samhällsförändringar.

Spana också in:

Mårran:

1. "Rika" arbetar själva, oftast så mycket att de inte ens har tid att städa
2. Stökiga hem ger fler jobb och inkomst till de som behöver anställning.


Buhu jag kommer aldrig börja tycka synd om rika för att de jobbar mycket. Det är inte därför de blir rika. De blir rika för att de har människor som jobbar åt dem. Rika skiter i knegare, så varför ska vi bry oss om de får det stressigt att städa hemmet?
inglorius:

Det är inte därför de blir rika. De blir rika för att de har människor som jobbar åt dem


Det märks att du inte har en aning om hur verkligheten kan se ut.

inglorius:

Rika skiter i knegare, så varför ska vi bry oss om de får det stressigt att städa hemmet?


En städare är glad om den får göra sitt jobb. Utan jobb är städaren arbetslös.


Du är bara en surkart som projicerar ditt eget inre elände på ett RUT-avdrag. Kanoners
Mårran:

Det märks att du inte har en aning om hur verkligheten kan se ut.


Tala för dig själv.Mårran:

En städare är glad om den får göra sitt jobb. Utan jobb är städaren arbetslös.


När jag jobbade som städare var jag inte direkt glad för att jag var just städare. Jag var glad att få in lite pengar. Eller som när morsan var städare hos en läkare i utbyte mot recept och nån röding. Fan vidrigt.

Folk borde få ordentliga jobb i sektorer där de behövs. Men det märks att arbetslösheten är hög när folk får ta vilka skitjobb som helst. Men dom rika har inga andra än sig själva att skylla att arbetslösheten är hög, tror dom egentligen är lite glada för det också. I längden innebär det att dom kommer kunna sänka lönerna mer än vad de redan gjort.

Mårran:

Du är bara en surkart som projicerar ditt eget inre elände på ett RUT-avdrag. Kanoners


Och du är en rikemansälskare till idealist som använder freud i borgerlighetens tjänst.
Mårran:

"Rika" har råd med hemhjälp oavsett, det har du visst missat? Så de som behöver hjälpen men annars inte har råd kan inte få det utan RUT-avdrag.


Det är fortfarande ingen av de som har de mest slitsamma jobben med sämst lön som har råd med hemhjälp, och får de istället sämre nu i och med att mindre pengar hamnar i skatten som är där för att göra de bättre för alla.

Vidrig grej där rika återigen får utnyttja de fattiga.. "ni ska ju vara glada att ni har nåt jobb".

Ge dom något vettigt jobb istället, bygg ut Sverige, pumpa in folk i sjukvård, skola och omsorg eller infrastruktur där vi behöver många fler.

Gryphon:

Det är inget fel på bidrag som gynnar rika. Inte mer fel än bidrag som gynnar fattiga iallafall.


Jo det är de, för till skillnad från andra så behöver inte rika bidragen... bidrag är till för att folk ska klara sig, de rika har råd med hemhjälp utan RUT, man hade om de ska vara bra för Sverige gett detta avdrag till låg och mellaninkomsttagare som behöver den och inte till de som redan hade råd från första början.
Issen:

Jo det är de, för till skillnad från andra så behöver inte rika bidragen


Vem fan behöver bidrag för att hyra in folk till att göra något som ALLA JÄVLA NORMALT FUNTADE SVENSKAR klarar av på egen hand?

Man får alltså bidrag för att hyra in folk som städar ens hus, om jag har förstått det rätt?

Är man så fattig att man BEHÖVER bidrag från staten så är fan i mig inte städhjälp något man borde prioritera.
Varför heter det jämt "när någon har det bra får någon det automatiskt dåligt"? det är inte så.

Gryphon:

Är man så fattig att man BEHÖVER bidrag från staten så är fan i mig inte städhjälp något man borde prioritera.


Såvitt jag vet utnyttjas avdraget ofta av äldre som inte har kraften att damma taklampan själv. Eller?
Stål:

Varför är ni liberaler alltid så mot skattesubventionerade jobb o dyl statlig inblandning förutom när rika tjänar på den statliga inblandningen?


Så nu är det plötsligt fel att städare mm kan gå från svarta till vita jobb vilket i sin tur leder till ökade skatteintäkter för staten?
Är jag en rik jävel om jag beställer flyttstädning?
Btw jag är inte liberal.
Issen:

Andra åsikter?


Själv pratade jag för några veckor sedan med en bekant pensionerad kvinna i 80-årsåldern. Hon är verkligen inte rik, bor i ett av stadens lite sunkigare områden, har en pension som ligger väldigt lågt.

Hon pratade helt lyriskt just om hur fantastiskt detta var för henne, att till och med hon som hade så lite pengar nu kunde ha någon som kom hem och hjälpte henne två gånger i månaden och hur mycket det betydde för henne.