Forumet - Avliva leopardgecko

Avliva leopardgecko

6980 0 79
Min Taki måste avlivas snart [cry][cry][cry] Är ledsen för det men det är OT, liksom anledningen till det (hon har för dålig syn och motorik för att äta t.ex.). Den här tråden handlar om olika sätt att avlida ödlor.

Jag vill förstås att det ska göras så humant som möjligt, och jag kommer inte att göra det själv. Det vi hört är att det ska vara okej att lägga ödlan i frysen, eftersom de är kallblodiga somnar de in. Vad tror folk, särskilt de med erfarenhet av reptiler, om den metoden? Jag blir mest ledsen för tänker på paniken hon kommer ha när hon stängs in, hon hatar det. Och sen har man ju hört om grodor som kan frysas ner och sen fortsätta leva, vore hemskt om det skulle hända henne [cry]

Spana också in:

Ögon i en plåthink:

Tycker att det är skoj att människor hålls vid liv till varje pris även då de vill dö och gör sitt yttersta för att få det, medan man tenderar avliva djur då de blir sjuka för att de ej skall behöva lida.


jag tänkte på det också idag. hade mormor och morfar på besök idag, när de gått ur dörren lät jag bli att säga till pappa typ "är det inte dags att lägga morfar i frysen snart, han rör sig så lite?"
Tilda1988:

gå till veterinären... allt annat är fel


Du har fel. Veterinären ger dom avlivningsspruta som sen kan ta flera timmar på sig innan den verkar. Att lägga de i frysen har jag förstått ska vara den bästa metoden.

Men du kan ju ringa veterinär och fråga iaf innan du stoppar in han i frysen. Sen kanske det är lite elakt om han har klaustrofobi, då kanske det är bättre att ge avlivningsspruta trots allt, för antagligen är det inte speciellt obehagligt för djuret även om det tar många timmar innan det dör.
Buddah:

Är väl fysisk och psykisk smärta som räknas?


Det finns en tredje aspekt också, en som är hör till själva metoden: dess symbolik och känslor man känner inför den.
Kulturaspekt, kort sagt. [smile]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


framtidstron:

Du har fel. Veterinären ger dom avlivningsspruta som sen kan ta flera timmar på sig innan den verkar. Att lägga de i frysen har jag förstått ska vara den bästa metoden.


En kammare där koldioxidalten långsamt ökar är smärtfri och snabb.
Somnar in.