Aviseringar
Rensa alla

Avskyr skolan/skolsystemet


Ämnesstartare

Någon annan här som verkligen avskyr sin skola/skolsystemet och varför?


   
Citera

Nä, det är väl inte perfekt men överlag har jag varit rätt nöjd med det. Det har dessutom blivit bättre ju högre upp i studierna man kommit.


   
SvaraCitera

Ja för att man måste vara feminist för att få bra betyg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Helt ok. Vet inte vad jag skulle vilja se för system istället så kan inte riktigt säga något. Varför avskyr du skolsystemet?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hatar att vi ska lära oss grejer vi inte behöver som x och y bråk osv ta bort det och sätt in sånt på ingenjörs utbildning ist där man behöver sånt och att dagarna ska va så jävla långa klart ingen vill plugga från 8 till 15-16 5 dar i veckan och sen softa 2 bara lärarna e dryga har favorit elever säger man en åsikt som inte e pk nä då får man sitta på samtal osv bye bye yttrandefrihet och maten e skit hur fuck ska vi ha energi till plugg när vi inte ens får riktig mat och en dag i veckan ska alla tvingas att äta vegan skit asså fine ha vegan allternativ men vi ska inte bli tvingade att äta d shit skulle kunna skriva en novell haha 


   
SvaraCitera

Det är bra men kan utvecklas. 


   
SvaraCitera
sies
 sies

Vet dina rättigheter inom skolan, väldigt ofta göra skolor fel men det görs inget åt det eftersom eleverna själva inte vet att det varit fel. 


   
SvaraCitera

Jag tycker inte det är bra men det är ju svårt att göra om det när vi har haft ett likadant på en sån lång tid. Jag tycker att skolan borde anpassa sig mycket mer efter eleverna. Men det skulle ju kosta mycket pengar då det skulle kräva fler lärare och utvecklingspedagoger.

Skolan fokuserar ju på att försöka få alla elever godkända, vilket kan vara dåligt för de elever som har mer potential än vad de presterar.

Enligt mig sätter skolan för mycket press på elever och ger de för lite tid för deras uppgifter vilket kan släcka deras törst för kunskap, vilket urskiljde oss människor från andra djur. Det är som ett hinder för mänsklighetens utveckling.

Jag tycker inte om skolsystemet men jag tror nog de flesta accepterat det och trott att de inte kan göra en förändring i det.


   
SvaraCitera

Jag gillade inte när de bytte lärare i engelskan kanske 7 - 10 gånger. Mest engelskan, gymnasiet hade vi tre olika. Men egentligen är det bara viktigare och plugga på. Man kan ju bli kär i en lärare man har för länge. 


   
SvaraCitera

Svenska skolor behöver "sorteras upp", som i Nederländerna! 


   
SvaraCitera
Cobrak

Öh, jadu, personligen tycker jag väl att det betygssystem som används i dagens läge gör det svårt att vara högpresterande utan att stressa ihjäl sig själv.


   
SvaraCitera