Forumet - Avtalslagen

Avtalslagen

453 1 4

Läste nånstans att det var ett litet företag som hade lagt ut en annons på ett erbjudande de hade på kött, de hade glömt att skriva att det gällde "så långt lagret räcker" så en kund hade gått till de och bett om samma pris på samma vara, fast att det var slut och krävde att de skulle beställa hem nytt eftersom han påstod att han hade rätt att få samma erbjudande då det inte stod i annonsen att det fanns något slut datum. Har kunden rätt då och isåfall vilken paragraf står det i lagen? jag vet att det är avtalslagen det rör sig om.

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

"Läste någonstans", pyttsan.

Hur som haver torde detta vara i linje med vad du söker:

Köperbjudanden

12 § Marknadsföringen är vilseledande om näringsidkaren i en framställning erbjuder konsumenter en bestämd produkt med en prisangivelse utan att följande väsentliga information framgår:
4. villkor för betalning, leverans, fullgörande och hantering av reklamationer om dessa avviker från vad som är normalt för branschen eller produkten i fråga,


Spana också in:

Jag vet inte specifikt, men jag kan tänka mig att det finns viss sanning bakom, varför skulle annars det vara så vanligt att man skriver just det i sina annonser.