Forumet - avvisa dudes

avvisa dudes

3031 0 32
Jag har rätt svårt att inte känna mig "tvungen" att ge ut mitt nummer till killar som frågar som jag inte alls är intresserad av pga att jag inte vet hur jag ska avvisa dom.

Visst, det är en grej om det är någon random som lägger till en på facebook och frågar om nummer, då är det ju bara att inte svara eller svara ett enkelt nej.

Men när det är någon från ens skola eller i bekantskapskretsen som frågar så känns det inte lika lätt. Vill inte vara en "bitch" och svara nej utan någon vettig förklaring typ; "nej, jag är inte intresserad av att ha kontakt med dig."

Efter att jag fick ett riktigt argt meddelande av en kille som tyckte att jag dissade honom och att jag var vrickad (?) för att jag inte alltid svarade på hans sms har jag börjat köra med: "visst du kan få mitt nr, men jag gillar inte att smsa".

såååå, då undrar jag om ni har några tips om hur jag enklast säger nej till att ge ut mitt nummer utan att känna mig elak eller att det blir awkward nästa gång man stöter på varandra [smile]

Spana också in:

Tycker man borde lära sig att försöka säga ifrån. Även om många killar är idioter och inte kan hantera det.

Själv skulle man inte vilja få ett "ja" av en person som inte riktigt menar det. Är du dessutom någon som behöver gå igenom det "ofta" så tycker jag det är dags för dig börja göra så [smile].

I många fall förstår inte personen att man bara vill vara social, och då kan man säga så att man inte är intresserad av personen på det sättet utan att det var trevligt att träffas osv. Ju fler folk som gör detta, desto mer kommer idioterna bli vana [crazy].

Hur som helst så får dom ju nobben, då eller senare, och i många fall blir ju personen bara argare tydligen [rolleyes].
hipster:

säg att du e bög


ska börja [bigsmile]

isola:

Säg att du har pojkvän


Det är ju lätt att säga till någon man inte "känner" att man har pojkvän men de som redan vet vem man är är kanske medvetna om att jag inte har någon pojkvän.

Nonoton:

Själv skulle man inte vilja få ett "ja" av en person som inte riktigt menar det.


Har också tänkt på det, känns som att man lixom ger den som frågar "hopp" eller vad man ska säga.

Nonoton:

då kan man säga så att man inte är intresserad av personen på det sättet


ja, förutom att det kan bli lite småstelt om personen tycker att man övertolkar och "bara frågade om nummer ju" [bigsmile]

OF 5:

är ju bara att säga nej hur jävla svårt kan det vara


svårare än man kan tro faktiskt!!!1


Nintendos BFF:

är samma sak fast med tjejer :c


säger du det, hur hanterar du situationerna?
ennie:

ge ett fejknummer.


märks ju rätt fort att det är ett [bigsmile]. men är han inte helt hjärndöd borde han ju i och för sig fatta vinken då..

Nintendos BFF:

vet inte :c har bara svårt för att avvisa folk som raggar på mig och sånt. brukar sluta med att jag spelar med först och sen bara drar mig undan typ


haha känner igen mig [bigsmile]


OF 5:

försök bättre då. Ärlighet är det ända bra att bemöta människor med.


kanske är så ... men om du frågade en tjej om ett nummer, vad skulle du då uppskatta mest: en vit lögn (möjligt att den är genomskådlig) eller ett: nej, jag vill inte ge mitt nummer till dig? (varför? lär han fråga): för att jag inte är intresserad av att prata med dig.
Känns så elakt att svara så [sad]
mediakatt:

"Jag gillar inte att prata över sms eller i telefon" fungerar nog rätt bra. Sedan är det möjligt att de vill ha det ändå, men då kan de knappast bli upprörda om du inte svarar på sms eller i telefon senare.


Haha så jag tänkte [bigsmile] lätt att smita då liksom!

mediakatt:

Alltså, det är rätt otrevligt om det är en främmande människa. Om det är någon hon känner så är det dessutom opraktiskt i och med att de lär upptäcka det så småningom och konfrontera henne.


agreed, skulle inte känna mig bekväm med konversationen när personen frågar varför ulla,45 svarar på hans sms [sad]
kromofobi:

m du frågade en tjej om ett nummer, vad skulle du då uppskatta mest: en vit lögn (möjligt att den är genomskådlig) eller ett: nej, jag vill inte ge mitt nummer till dig? (varför? lär han fråga): för att jag inte är intresserad av att prata med dig.
Känns så elakt att svara så


Uppskattar mycket hellre att hon säger som det är än försöker vara "snäll" genom att göra något som i slutändan leder till raka motsatsen.
Det finns inget som är fel eller elakt med att avvisa en person. Kan personen inte ta ett nej så är det dessutom betydligt lättare för dig att bli av med denna än om du öppnat med ett ja.
Jag brukar säga att jag har pojkvän. Och det har jag inte.
Det eller nej tack, jag är inte intesserad. Förstår personen fortfarande inte så blir jag otrevlig.

Fast ibland så orkar man inte tjafsa, så då ger man fel nummer, drygt dock med killar som måste ringa upp en på dirr för att kolla så det är rätt. [tired]